Реклама / Ads
23| 6690 |26.06.2012 НОВИНИ

Роми потрошиха автобус в столицата, две жени пострадаха

.
Две жени са пострадали при инцидента вчера следобед когато група роми изпочупиха автобус номер 1 на Столичния градски транспорт. Това съобщи Миролюб Столарски - собственик на фирмата превозвач - „Карат С”. Инцидентът е станал в района на „Горубляне” и комплекс „Цариградски”.
 

Част от извършителите са задържани, а други се издирват в момента. Щетите възлизат на около 10 000 евро, каза още той и допълни, че това са често срещани случаи в автобусите, които се движат по тази линия. Днес застрахователят ще направи оглед.

Към 15.00 ч. следобед вчера група пийнали роми се качват на спирката след Панчарево в автобус номер 1, движещ се в посока центъра. Част от групата веднага започват да тормозят хората в автобуса, които са около 30, разказва Столарски.

„На Горубляне на централната спирка са слезли по-голяма част от циганите. Там са се качили няколко млади момчета, които се намешали, посегнали са и да се бият”, посочи той и допълни, че на следващата спирка младежите са избутали ромите, които обаче започнали да замерят тръгващия автобус с камъни. „Има счупени стъкла, седалки са надрани”, уточни Столарски. Две жени са били порязани от разлетелите се стъкла, каза още той.

Миролюб Столарски коментира, че често се случват подобни скандали. „Много пъти имаме случаи в късните вечери да бъдат бити някои от шофьорите”, заяви той.

Проблеми има при ромското гето вдясно от пътя към Банкя, каза още той. Подобни хулигански прояви са били често срещани преди две години, по време на футболни мачове в София, допълни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. „В конкретния случай на практика отговорността остава на лицата, които са нанесли тези щети. Част от извършителите са задържани от полицията, други се издирват. Надявам се ще бъдат предприети съответни действия с предявяване на съответни действия към тях, най-малкото за хулиганство”, обясни Христов.

В резултат на няколко подобни инциденти по автобуси на градския транспорт, спирки и други, всички футболни клубове учредяват парична гаранция, която да покрие евентуални подобни щети по време на мачове в София. Това каза още зам.кметът и допълни, че тази мярка е довела до намаляването на тези хулигански прояви.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 91| 15868 |19.06.2012 В Пловдив потрошиха изложба за Георги Димитров . 0| 5975 |08.05.2012 Кампания "Ходещ автобус" стартира в София . 0| 5529 |02.05.2012 Автобус с румънци горя край Несебър . 5| 6205 |02.05.2012 Закопчаха роми, осквернили селско гробище

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads