Реклама / Ads
0| 3486 |06.12.2018 НОВИНИ

Росен Желязков е освободил двама шефове в БДЖ

.
Росен Желязков Източник: БГНЕС
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков съобщи, че е oсвободи като членове на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” Велик Занчев и Владимир Владимиров.
 

Досегашният финансов директор на дружесвото продължава да работи още около месец, за да има плавен преход, обясни още министърът в предаването „Лице в лице” по bTV.

 

Новите лица в ръководството на БДЖ ще са Григори Григоров и Светломир Николов, които имат богат опит в системата и добри мениджърски умения, каза още Росен Желязков.

 

Велик Занчев и Владимир Владимиров са освободени, защото одитния доклад за анализ на риска показа, че дружеството има сериозни пропуски в мениджмънта, които не се дължат толкова на лична човешка слабост, а на неумението да се справят с новите предизвикателства, свързани с интензивното развитие на компанията, обясни министърът на транспорта.

 

За концесията на Летище София министър Росен Желязков обясни, че международния интерес е голям. По думите му в концесията е заложено изграждането на нова писта. Печалбата на летището сега е 10 млн. лева годишно, а може да се удвои, смята Росен Желязков. В централния бюджет е описано, че парите от концесията на Летището ще бъдат дадени за БДЖ и за покриването на дълговете му към държавата, коментира още той.

 

Министърът на транспорта обясни, че само България и Литва са били против предложенията на Брюксел за т.нар. план „Макрон“. По думите му те са имали ясно и единодушно мнение заедно с превозвачите и евродепутатите ни. Този проблем показва разделението на Европа на периферия и централни държави, каза още той.

 

Желязков коментира, че българските превозвачи са много конкурентноспособни и имаме един от най – добрите автопаркове. По думите му тези общи законодателни решения целят да не засегнат големите европейски държави, но по този начин те дискредитират периферните държави и ги ощетяват. Според него за съжаление решенията в Съвета на ЕС се взимат по държави и за да се блокира този закон, то е трябвало поне 12 държави да не го подкрепят, но Полша и Чехия в последния момент са се отказали.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4023 |14.11.2018 Росен Желязков търси място на държавата в контрола на БДЖ . 1| 4443 |12.11.2018 Росен Желязков: Ще има кадрови промени и съкращения в БДЖ . 12| 19027 |30.10.2018 Росен Миленов за Фрог: Който отказва среща с Пеевски, го арестуват . 6| 4474 |24.10.2018 Майки: Извинението на Симеонов е изпросено, протестите продължават

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads