Реклама / Ads
9| 3808 |22.04.2023 НОВИНИ

Росен Желязков заподозря, че ПП-ДБ всъщност се срамуват от подкрепа от ГЕРБ

.
Източник: стопкадър
"ПП-ДБ се срамуват от подкрепа от ГЕРБ, така ми изглежда. И не искат на фасадно ниво да има участие от ГЕРБ. Мотивите им са доста изкуствени. В мен остава усещането, че те започват да подготвят почвата за нови избори“.
 

Това каза пред bTV  Росен Желязков от ГЕРБ, който беше избран на 19 април за председател на 49-ия парламент.

 

Той стана 16-ият председател на Народното събрание в новата ни история. 

Неговата кандидатура беше подкрепена от депутатите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и „Има такъв народ“.

 

ПП-ДБ се съгласиха да гласуват за Желязков след споразумение с ГЕРБ, че след три месеца за председател на парламента ще бъде избран депутат от тяхната коалиция.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова вчера ПП-ДБ да кажат ясно от кого ще искат подкрепа за правителство с техния мандат.

 

„Това не беше ултиматум, изнасяне на въпроса преди връчването на мандата. В политиката с всички означава с никого“, коментира Желязков.

 

Според председателя на парламента в коалицията ПП-ДБ има противоречия и отстрани погледнато изглежда, че „Продължаваме промяната“ са по-склонни да управляват на държавно ниво, докато „Демократична България“ се стремят бързо да стигнат до местните избори.

 

„Затова ние искаме да имаме единно становище от тази коалиция още преди връчването на мандатите, защото ние много ясно заявихме, че загърбваме политическият егоизъм. Даже сме готови, ако те заявят, че с техния мандат ние може да сформираме стабилно мнозинство, което да приеме тази законодателна програма в пълнота, да не отиваме към предлагане с първия мандат на кабинет“, уточни Желязков.

 

По думите му политическият разговор губи своята логика при формулировката „ние не искаме ГЕРБ да участват в управлението, но много искаме да ни подкрепят“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2833 |20.04.2023 Десислава Атанасова била по-подходяща за шеф на НС от Росен Желязков, смята Радостин Василев . 4| 3260 |19.04.2023 Ицо Хазарта, Манол Пейков и още трима от редиците на ПП-ДБ не подкрепиха Росен Желязков за шеф на парламента . 22| 2855 |18.04.2023 ПП-ДБ ще подкрепят Росен Желязков от ГЕРБ да е председател на НС три месеца . 3| 3162 |12.04.2023 Ще стане ли Росен Желязков председател на НС? Ето какво казват партиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads