Реклама / Ads
0| 4257 |28.07.2022 НОВИНИ

Росен Костурков, ПП: След изборите заедно с ДБ и БСП ще имаме повече от 121 депутати

.
Росен Костурков
Ако две партии ПП и ДБ се обединят, се обединяват и електоратите им. А хора, които обикновено не излизат да гласуват, излизат и гласуват за вероятните победители. От друга страна обаче и ние, и ДБ, имаме много широки периферии и при едно такова има обединение, има много голям риск да изгубим части от тях. Може би има и междинен вариант – коалиционно споразумение, но без общи листи.
 

Така засилваме и мажоритарния вот. Но това са само идеи. Нека да видим какво ще покажат социологията и анализите. Но съм убеден, че след изборите ние, ДБ и БСП ще сме с повече от 121 депутати. Това пресметна Росен Костурков от "Продължаваме промяната".


Благодаря на Христо Иванов за подадената ръка. Ние ще продължим да работим заедно, отбеляза Костурков пред Нова Нюз.

Той коментира и отношенията с президента Радев: Не знам защо президентът изрече тези думи, каза той повод днешното твърдението на държавния глава, че кабинетът Петков е завещал на служебното правителство хаос в енергетиката.


Днес се видя, че КЕВР ще има председател. За съжаление, в рамките на това Народно събрание няма да има възможност да се избере нов. Останалата част от енергийната система според мен е в добро състояние. Имаше една малко увеличение от 3% на цената на тока за бита, което е в рамките на нормалното. Имаме решения и за тока за бизнеса. Проблеми с доставките на газ има в цяла Европа, не само в България, заяви Костурков.


Днес премиерът обяви договорени доставки на втечнен газ. От служебния кабинет зависи дали ще продължи тези доставки. В този смисъл не виждам основания за казаното от президента – енергиен хаос в страната, добави той.


Още от началото коалицията се състави трудно и имаше комуникационни проблеми. Свършеното от правителство не беше добро обяснено на обществеността, но ние сме много последователни в изпълнението на обещаното преди изборите, като например закриването на спецправосъдието. С оглед на войната решавахме в движение доста неща, които не бяха предвидени мисля, че се справихме доста добре, посочи депутатът от ПП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2956 |28.07.2022 3-годишно дете e в кома след падане от третия етаж в Чепеларе . 0| 3261 |28.07.2022 Изповедта на една майка, докато 15-годишния й син се бори за живот след инцидент с алкохол и райски газ . 0| 7502 |28.07.2022 Доскоро партньори, сега аматьори: В последните дни на НС Митева хули ПП . 0| 3696 |28.07.2022 Росица Кирова, ГЕРБ: Ако следите това, което правим през последния един месец, то е агония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads