Реклама / Ads
0| 7502 |28.07.2022 НОВИНИ

Доскоро партньори, сега аматьори: В последните дни на НС Митева хули ПП

.
Ива Митева Източник: БГНЕС
Започнахме с противоконституционен акт, завършваме с противоконституционен акт. Това заяви народният представител от „Има такъв народ“ Ива Митева от парламентарната трибуна в един от последните работни дни на 47-ото Народно събрание. Тя обвини доскорошните си коалиционни партньори „Продължаваме Промяната“ в аматьорщина.
 

„Не, не искаме да върнем Иван Иванов в КЕВР. Това се случва по силата на решението на Конституционния съд и по силата на некомпетентността на управляващата коалиция. Отивайки на избори, няма как да оставим КЕВР без председател“, настоя депутатът от ИТН, цитирана от БГНЕС.

 

Вчера депутатите от енергийната комисия приеха предложението на „Има такъв народ“ да бъде върнат за председател на КЕВР Иван Иванов. Решението беше подкрепено от депутатите от ИТН, ГЕРБ-СДС и ДПС.

 

Днес депутатите разглеждат и гласуват решение за уреждане на последиците от решението на Конституционния съд, обявено в края на миналата седмица, с което бе обявено за противоконституционно назначаването на Станислав Тодоров начело на енергийния регулатор.

 

„Призовавам да подкрепите това решение и да отидем на избори спокойни, че не сме остави хаос в енергетиката“, призова Митева.

 

Според нея в една правова държава властта трябва да се подчинява на правото, а не обратното. Тя призова КЕВР да поиска становище от Министерски съвет, припомняйки казуса с гражданството на настоящия министър-председател в оставка Кирил Петков.

 

„Преди 120 години проф. Стефан Киров, основателят на конституционната катедра в университета, говори за този законодателен разврат, който в момента наблюдаваме в Народното събрание и това наистина е позор“, заяви Ива Митева, обръщайки се към Николай Ангов от ПП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2768 |25.07.2022 Сегашните подварианти на Омикрон са най-заразните, предупреди епидемиолог . 0| 4391 |24.07.2022 Ренета Инджова: Сега е съзнателно постигната вакханалия. Всички работят колкото да не заспят . 0| 3028 |20.07.2022 Новите преговори за кабинет - ще видим ли смирен римейк на сегашната ”четиринога коалиция”?! . 0| 7721 |17.07.2022 Над 132 млрд. лв. са преведени от 2006 г. до сега на лица, свързани с организираната престъпност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads