Реклама / Ads
0| 5455 |20.08.2009 НОВИНИ

Росен Маринов внесе сигнал срещу Миков в прокуратурата

.
Росен Маринов натопи Михаил Миков Източник: Вяра Йовева
Обвиненият за подкуп от 100 000 лева Росен Маринов вчера е внесъл сигнал срещу Михаил Миков, защото бившият министър участвал във фирмата „Булавто” и прекратил поръчка на Маринов за доставка на пожарни, след като фирмата загубила търг, това каза самият Мистър подкуп пред БиТиВи..
 


Днес той ще внесе сигнал срещу Министерството на финансите, което трябвало да плаща големи суми заради закъсняване.

Росен Маринов ще заведе дела срещу всички, които го доведоха до съда, категоричен бе бизнесменът..
.
„Суми по визитки не съм писал и не съм давал. Има визитка, която е моя, има надпис, но не е моят", заяви той. Мариинов твърди още , че няма обвинителен акт срещу него.

Прекратили му поръчка, като казали, че нямат пари. Фирмата му обаче направила проверка, след което се стигнало до съдебен спор за тази поръчка, разказа в студиото събитията преди да бъде задържан. .

Логиката на обвинението е, че фирмата му имала да получава много пари от предишната власт, затова имал проблеми със старото правителство.
Той намери връзката, че е сложил билбордове, за да припомни, че му дължат пари. Разговорите с бившия външен министър Раиф Мустафа му били чисто служебни. Шефът на Агенцията по рибарство и аквакултури Марин Димитров си измислил нещата, защото имал проблеми, а в такова състояние е много лесно да се „посъветва”, разсъждава Маринов.

Той е давал визитка на Мартин Димитров, който всъщност го натопи.. „Аз не съм голям играч, има по-големи играчи, но те не им правят такива проблеми”, така си обяснява нещата Маринов..

Припомняме, че Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвинение на шефа на "Авто инженеринг" Росен Маринов, задържан за предлагане на подкуп от 100 000 лева. Обектът на подкупа - изпълнителният директор на Агенцията по рибарство и аквакултури Марин Димитров, обясни, че парите били, за да оттегли заповедта си за отмяна на конкурс за доставка на катери, който Росен Маринов спечелил.
Обвинението срещу Маринов е по чл. 304 за предлагане на подкуп на длъжностно лице и предвижда до 10 години лишаване от свобода и глоба от 18 000 лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5488 |17.08.2009 Ц..Цветанов дава Миков на прокуратурата при злоупотреби . 1| 4864 |17.08.2009 Създават комитет срещу злоупотреби с лекарства . 11| 12945 |17.08.2009 Далавера – Миков купил за МВР 1000 принтера по 1400 лв. парчето . 3| 4781 |16.08.2009 Стоян Кушлев доволен от работата срещу Митьо Очите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads