Реклама / Ads
11| 12927 |17.08.2009 НОВИНИ

Далавера – Миков купил за МВР 1000 принтера по 1400 лв. парчето

.
Цветан Цветанов Източник: Вяра Йовева
Камери менте работели по гранично-пропусквателните пунктове на България. Това разкри по Нова телевизия вътрешният министър Цветан Цветанов. Той призна, че изображението на записите било размазано и некачествено, а това не позволявало да се следи как се извършва обслужването на преминаващите през граничните пунктове български и чужди граждани.
 

Цветанов не коментира дали некачествените камери са умишлено поставени за да се избегне видео контролът, но бе категоричен, че в близки срокове ще бъдат поставени нови записващи устройства, които да контролират на пунктовете. Той разкри и друга крупна далавера, подписана от предшественика му Михаил Миков само месец преди изборите. Купени са 1000 принтера за по 1000 лв. бройката, а общият размер на обществената поръчка бил за 3 млн. лв., но договорът бил подписан само за един ден. Заради подобни безобразия нямало пари за кубинки на полицаите, и въпреки, че зимата наближавала, обясни министърът. Той съобщи, че МВР работи по повече от 5 организирани престъпни групи в страната, но първостепенна задача за униформените били домовите кражби и разпространението на наркотици. Цветанов обяви, че от днес ще въведе нови мерки за по-засилено присъствие на полицаите в кварталите и между-блоковите пространства, а в най-скоро време вместо стоп-патрони, органите на реда ще използват бойни.

Новият вътрешен министър е категоричен, че полицаите искат подкрепа и от държавата и от обществото за да си вършат професионално работата. Така той обясни и позицията си преди дни, че подкрепя осъдените за смъртта на Ангел Димитров – Чората полицаи. Цветанов каза, че МВР е също страна по това дело, защото е осъдено да плати 250 хил. лв. кръвнина. Министърът коментира, че обществото не е наясно с детайли по делото, а в продължение на няколко години близкият до семейството на Чората и до ДПС проф. Людмил Георгиев е облъчвал медийно хората само в определена посока.

Цветан Цветанов опроверга слуховете, че създава партия в партията и работи подмолно за да открадне ГЕРБ от Бойко Борисов.
„Тези твърдения се тиражират от хора, които не знаят пътя който сме извървяли с Борисов. Аз съм колективен играч, ангажиран съм с проекта ГЕРБ”, подчерта вътрешния министър. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5530 |13.08.2009 Пуснаха Росен Маринов, ще дава Михаил Миков на прокурорите . 4| 5543 |06.08.2009 Росен Маринов: Михаил Миков искаше да ме отстрани заради търгове . 0| 5905 |30.07.2009 Ревизират заповед на Михаил Миков . 9| 8399 |09.07.2009 Далавера с новите лични карти взривява МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads