Реклама / Ads
57| 5810 |29.07.2020 НОВИНИ

Росен Плевнелиев: Държавния глава не спазва Конституцията

.
Росен Плевнелиев
Едната част от протестиращите е представена от олигарси, които имат проблеми с правораздаването и ще направят всичко възможно, за да вкарат държавата в хаос. Но да видим тези политици, които с високо вдигнат юмрук мотивират протеста. Държавния глава не спазва Конституцията. Той няма правото да иска оставките на правителството и главния прокурор.
 

Това заяви пред bTV Росен Плевнелиев - президент на Република България в периода 2012-2017 г.


"До Радев вървят популисти - Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов. Те искат да яхнат тренда на популизма и да вземат властта. Радев може да смъкне доверието си от правителството и главни прокурор, както аз съм правил с правителството на Пламен Орешарски", посочи Плевнелиев.

 

“Добре е да се върнем назад във времето, когато хората 2013 също протестираха срещу правителство, което стана символ на задкулисието. Всички зам.-министри в това правителство бяха назначени именно от президента Радев като министри през 2017 г. Имал съм 20 срещи с Орешарски. Във всяка една той каза: Не зависи от мен”, посочи Плевнелиев.

 

Той бе категоричен - президентът не изпълнява длъжността си в момента, която в трудни времена като тези е изключително важна.

 

"Апелът ми към Радев е да разбере нещо. Едно решение може да бъде вярно и грешно. Има съвсем други решения днес за това как да действаме. Имаме огромен шанс да направим нещо смислено. За мен това означава следното - да се сформират обществени съвети, протестиращи, профсъюзи, работодатели да влязат там, да се приемат решения. Пакт за почтеност - отиваме на следващите избори без съмнения за задкулисие. И да, ГЕРБ ще трябва да чистят, но и Христо Иванов трябва да чисти зависимостите от Костов", заяви Плевнелиев.

 

Той посочи, че е изключително горд от факта, че е назначил Иванов за правосъден министър.

 

"Христо Иванов получи от мен пълен картбланш да прави реформа. Сегашният главен прокурор е избиран по неговите правила", коментира Плевнелиев и категорично заяви, че акцията в парк "Росенец" е била резултат от план, който е постигнал своята цел.

"Има съвпадение, че се вадят някакви снимки с кюлчета злато и пари. Два дни по-късно има тази акция, при която гардове, назначени от Радев, хвърлят българското знаме".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4936 |28.07.2020 Росен Желязков: Вероятно ще има „алтернативи” на ГЕРБ . 12| 6792 |28.07.2020 Граждани излизат на протест заради проект за ”Росенец” и сарая на Доган . 18| 10919 |26.07.2020 Психологът Росен Йорданов: Борисов чупи питата и раздава като в ”Гераците”, но е изненадан... . 118| 11877 |26.07.2020 Плевнелиев: Лошият вариант е Борисов да подаде оставка и Радев да състави марионетно правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads