Реклама / Ads
27| 8103 |09.06.2024 НОВИНИ

Рухна митът за непобедимата руска армия: Украинците унищожиха „недосегаемия“ СУ-57. Путин съкрушен и бесен

.
Съкрушителна вест попари Путин по време на икономическия форум в Санкт Петербург, където той се похвали с колосални успехи на фронта в Украйна. Оказа се, че най-голямата гордост на Кремъл, руският боен самолет СУ-57, наричан „недосегаем“ и „без аналог в света“ вече е мъртъв. Убиха го украинците.
 

Главното управление на разузнаването към украинското министерство на отбраната съобщи, че за първи път е бил унищожен Су-57 – „невижданото чудо“, с което Москва плашеше „колективния Запад“ и НАТО. Според съобщение на сайта на разузнаването на 8 юни многоцелеви изтребител на Русия Су-57 е бил поразен на летище Ахтубинск в руската Астраханска област.

От ГУР обясниха, че това е видно от сателитни снимки, които доказват голямата загуба за руската армия и държава.

 

„Снимките показват, че на седми юни Су-57 си е стоял цял, а на осми юни край него се виждат вече кратери от взрива и характерни огнени петна в резултат на възникнал пожар“, гласи съобщението.

Разузнаването на Киев припомня, че Су-57 е най-модерният изтребител на Москва, който може да използва ракети Х-59 и Х-69.

 

Досега Русия е успяла да произведе само няколко такива самолети. С тях Путин се хвалеше пред китайския президент Си Дзинпин, че ще извоюва в скоро време победа в Украйна.

Само че на 8 юни украински безпилотни летателни апарати за първи път прелетяха до Северна Осетия в Русия, където се намира стратегическото военно летище „Моздок“. Разстоянието до летището от украинската граница е около 1000 км. Операцията бе организирана и ръководена от службата на ген. Кирило Буданов.

 

Веста била докладвана на Путин в Санкт Петербург, при което той изпаднал в истерия, твърдят дипломатически източници, пожелали анонимност. „Вие подигравата ли ми се?! Как е възможно това! – успял само да каже диктаторът от Кремъл.

 

Само преди седмица български „ведомствени“ издания на издръжка към руските тайни служби проведоха няколкодневна акция по рекламиране на още един страховит руски самолет, който щял да донесе светкавична победа на руската армия по фронтовете в Украйна. НАТО, САЩ и Киев „примирали от страх“, като научили, че Путин хвърля в боя „страховитата бойна машина“. Става дума за модернизирания Су-30СМ2. Истината е, че самолетът дори не е нов, а по-съвременен вариант на предишни стари модели. И от този прехвален самолет са произведени малко бройки, защото руската военна промишленост се задъхва.

 

Цялото руско производство на бойни самолети сега е съсредоточено в Новосибирския авиационен завод (НАЗ), Авиационния завод в Комсомолск на Амур (КнААЗ) и Иркутския авиационен завод (ИАП).През 2022 г UAC е доставил само 27 новопостроени бойни самолета: четири Су-30СМ2, десет Су-34М, седем Су-35С и шест Су-57. За сравнение, Lockheed Martin достави около 170 изтребителя F-35 през 2022 г. и планира да увеличи този темп на производство. През последните няколко години Eurofighter са произвели 400 бойни машини.

Досега нямаше загубени Су-57, но ВВС не ги ползва, за да не бъдат унищожени. Бяха 6, вече са с един по-малко. Къде ще скрият останалите, за да ги запазят поне като експонати? Вече са досегаеми навсякъде и Путин затова е бесен.

 

Според военния наблюдател Александър Коваленко за Русия унищожаването на СУ-57 е огромен репутационен позор. Преди това бе унищожен и А-50 и Ту-95МС, което разруши митовете за свръх модерните и недосегаеми руски бойни самолети, категоричен е Коваленко. Той е уверен, че цялата пропаганда за непобедимостта на руската армия след тези колосални загуби вече не струва нищо.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4343 |09.06.2024 Обрат в края на мача? Социолози прогнозират "интересен" край на изборния ден . 3| 2908 |09.06.2024 Везенков сам поискал да напусне "Сакраменто" . 1| 2567 |09.06.2024 Кризата в Газа: Една цигара струва 20 долара . 0| 2311 |09.06.2024 „Тренд”: Избирателната активност достига 17,7% към 14 часа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads