Реклама / Ads
1| 2581 |20.06.2023 НОВИНИ

Ружа Смилова, политолог: Гешев не прави нищо кой знае колко ново

.
Ружа Смилова, политолог Източник: Сайт на БНР
Помним много подобни политически заявки, а и осъществени проекти, всеки един от които преминаваха през сходна траектория - ясно заявяване на позиция против корупционния модел на управление в страната, използване на активите, натрупани от това, популярността, за обслужване в края на краищата на интересите на същата тази власт, за която е влязла партията със заявката да ги критикува, да ги заменя и т.н. Гешев не прави нищо кой знае колко ново.
 

Това заяви пред БНР политологът Ружа Смилова.

 

По думите й политическото поле, в което се опитва да влезе Иван Гешев, е пренаселено и то от доста време.

 

Политологът изрази мнение, че това, с което бившият Обвинител номер едно би влязъл в политиката, е изключително лош товар. Според нея тази заявка няма да бъде приета сериозно от гражданите.

 

"Видяхме колко гъвкави са и ГЕРБ, и ДПС. Така че дали той ще бъде техен опонент или евентуален бъдещ партньор - ще видим, виждали сме го в миналото многократно, тази траектория е добре проиграна", каза още експертът.

 

"Изглежда, че има някакво разбирателство между ГЕРБ, ДПС от една страна и президента Радев, че статуквото в съдебната система такова, каквото в момента то е, с този ВСС, който бързо се освободи от вече неудобния Гешев и прие един по-удобен за момента изпълняващ длъжността главен прокурор, ги устройва и не са готови на по-резки движения в посока промяна на модела на управление като цяло, но и по отношение на съдебната система", отбеляза Смилова.

 

Специалистът уточни, че има гласовити представители на демократичната общност, които изразяват остро несъгласие с посоката, по която се движи ДБ като част от коалицията ПП-ДБ, а именно че са склонни да провеждат разговори с подкрепили кабинета, макар и неучастващи пряко в него, представители например на ДПС, но и на ГЕРБ. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2597 |16.06.2023 Политолог: Добре подредените общества спазват закона, защото той дава предвидимост. Абсолютната власт е зло . 2| 2891 |29.05.2023 Политолог: Булевард ”Европа” в момента е в сериозен ремонт. Духат североизточни ветрове . 0| 3099 |26.05.2023 Политолог: Ако Ердоган спечели, ще се запазят всички международни тенденции, шансовете на опозицията са малки . 8| 3168 |26.05.2023 Доц. Малинов, политолог: Тъмни сили се опитват да разрушат постигнатото между ПП и ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads