Реклама / Ads
0| 3175 |17.12.2022 НОВИНИ

Марчел Чолаку: Австрия е сигурна благодарение и на Румъния, г-н канцлер!

.
Източник: личен архив
Отворено писмо с покана за визита отправи председателят на румънската Социалдемократическа партия (СДП) Марчел Чолаку към австрийския канцлер Карл Нехамер.
 

Предложението за посещение е с мотив: „да види усилията на моята стана и моя народ".

 

"Румъния и румънците заслужават да бъдат част от Шенген", пише Чолаку, цитиран от телевизия Диджи 24. Писмото е публикувано в австрийския в. "Пресе".

 

"Поканих го в Румъния, за да се увери сам в усилията на нашата страна и нашия народ. Трябва да види какво е да си на първата линия на отбраната на Европа във войната с Руската федерация.

 

Да види какво означава стотици километри обща граница с Украйна и Република Молдова. Да види как Румъния е приютила стотици хиляди бежанци, мнозинството от тях майки с деца, бягащи от пътя на смъртта.

 

Да види как транспортираме милиони тонове зърно по румънските шосета и през пристанище Констанца. Да види как сме осигурили енергия за нашите братя отвъд границата, за да не замръзнат в студа, който поръча Путин!", написа Чолаку.

 

Той е публикувал писмото в австрийския вестник и във Фейсбук.

 

"Г-н канцлер, румънците са също толкова европейци, колкото и австрийците”, пише румънският политик.

 

Той изтъква, че Румъния и Австрия споделят едни и същи ценности и стремежи, а австрийските компании развиват печеливши дейности в Румъния, пише БТА.

 

„Ако Вашето решение беше правилно, Румъния трябваше днес да се възползва от европейската солидарност, ставайки все по-интегрирана с останалата част на Европа. Трябва да дойдете в Румъния и да се убедите във факта, че австрийците могат да се радват на спокойствие на Коледния базар във Виена и защото Румъния и съюзниците й от НАТО работят денонощно, за да обезпечат сигурността и стабилността на региона. Австрия е сигурна благодарение и на Румъния, г-н канцлер!", подчертава лидерът на СДП.

 

Припомняме, че  Австрия и Нидерландия се противопоставиха на присъединяването на Румъния и България към Шенген по време на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 8 декември.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3402 |15.12.2022 Канцлерът на Австрия: На България ѝ трябва ограда . 4| 3213 |15.12.2022 Канцлерът на Австрия: На България ѝ трябва ограда . 5| 3059 |14.12.2022 Елена Йончева: Европейската комисия да заведе дело срещу Австрия и Нидерландия заради Шенген . 0| 3226 |09.12.2022 Мартин Димитров: Как може Гълъб Донев да не е направил нито едно посещение в Австрия или Нидерландия?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads