Реклама / Ads
0| 3226 |09.12.2022 НОВИНИ

Мартин Димитров: Как може Гълъб Донев да не е направил нито едно посещение в Австрия или Нидерландия?

.
Мартин Димитров
Ответните мерки, които правителството планира срещу Нидерландия, заради позицията и срещу членството на България в Шенген, са налудничави. Те искат да гласуват против решения, от които Нидерландия има интерес.
 

Имаме проблеми с върховенството на закона. Вижда се отвън, вижда се и отвътре. Нашият интерес, не заради холандците и австрийците, е да направим тази система да работи“

 

Това казадепутатът от "Демократична България" Мартин Димитров в ефира на bTV.

 

Според него единственото смислено поведение е да са направят дипломатически усилия, за да се защити интересът на България по темата.

 

"Днес разбрахме, че премиерът Гълъб Донев не е направил нито една официална среща на високо ниво в Австрия и Холандия.Как може да не е направил нито едно посещение.

 

Да представим смислен план за реформи, да отидем да се срещнем, да покажем какво е свършено и какво ще свършим следващата година“, допълни Димитров. 

 

"За да има мир трябва да помогнем агресорът да бъде отблъснат. Целият свят прави своя избор", каза той по повод изпращането на уръжия за Украйна.

 

"Защо беше закрито заседанието за изпращането на оръжия на Украйна? Защото имаше възможност да бъде показана класифицирана информация. Иначе има конкретен списък с оръжия, които се предоставят на Украйна, но това е част от класифицираната информация", добави той.

 

„Демократична България" разговаряха с кандидата за премиер от ГЕРБ, но обявиха, че няма да го подкрепят. По думите на Димитров от партията не виждат гаранции за ключовите реформи. 

 

„С втория мандат виждаме най-добрата възможност за създаване на правителство. Ще предложим конкретни политики  и мерки, когато се стигне до него“, каза Мартин Димитров. 

 

Той коментира и назначаването на особен управител в „Лукойл Нефтохим Бургас", прието на първо четене от две парламентарни комисии. 

 

„Ако в сектор „Нефтопродукти" някоя компания каже, че спира да работи или наруши европейските санкции, или българското законодателство, ние не можем да направим нищо по сегашния ред.

 

Това, което предлагаме е да има възможност държавата да се намеси, да поеме оперативното управление за 6 месеца или още толкова, така че да не бъде блокирана държавата“, обясни Димитров. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3059 |08.12.2022 Мартин Димитров: Най-сериозната възможност за съставяне на смислено правителство е с втория мандат . 15| 3642 |07.12.2022 Путин: Можем дълго да се сражаваме, заплахата от ядрена война нараства . 9| 3557 |07.12.2022 Справедливост ли? Николов ще лежи само 9 години в затвора. Семерджиев - може би по-малко . 3| 3255 |06.12.2022 Грети Стефанова, ДБ: Ако мислят, че Габровски може да е центрофуга за ГЕРБ, ние няма да сме част от това

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads