Реклама / Ads
60| 15143 |11.10.2013 НОВИНИ

Румен Петков: Моника Йосифова е таен кадровик в БСП

.
Имаме поредица назначения, зад които не стои нищо професионално и ред уволнения, зад които също не стои нищо професионално. И нямаме отговори на въпросите кой назначава тези хора в държавата. Прави се внушение, че БСП е лакома за власт, но не. БСП иска да се спазват принципи във взимането на такива решения. Това каза пред bTV червеният активист Румен Петков.
 

По думите на Петков неизвестен кръг в БСП взима кадровите решения. Има странни и скандални уволнения, посочи бившият депутат и вътрешен министър. Той даде за пример уволнението на шефа на ВиК Стара Загора, като, по думите му, това е станало именно заради икономически интереси, каквито можело да има много в една от най-големите ВиК в страната.

Зад такива кадрови решения няма професионална мотивация, тъй като този човек направи много, допълва Петков.
Когато се предприемат такива стъпки и действия без ясна мотивация и те няма как да стават без председателя, категоричен е той.

Да питаме за цялостната кадрова политика в МРРБ. Там няма намеса на БСП. Питаме кой взе тези решения? Каква политика се провежда там? Чия е номинацията на министърката? Не може да имаш един Димчо Михалевски и да го подмениш с един служител на ГЕРБ, гневи се Петков. Според него у министърката Десислава Терзиева няма никакъв експертен потенциал.

Кадровите решения са част от проблема на БСП и част от невъзможността БСП да излезе от онези 18%. Не може да назначиш министър на културата, който преди време искаше да вади Вапцаров от учебниците. Ние правим такива назначения, които свиват нашия авторитет, смята Петков.

По думите му има и друго спорно име в БСП - това на депутата Мартин Захариев, който бил твърде последователен в своята ненавист към БСП. Той си има кръг, който е много в страни от нашите неща, посочи червеният активист.

Според Петков част от назначенията идвали от половинката на Сергей Станишев. Не са тайна връзките на Моника Йосифова с част от назначените хора. Нямам предвид нищо нехигиенично, а добри познаства, съвместна работа и т.н. Като казвам Моника, го казвам с болка. Един от скандалите, който петни БСП е случаят Хохегер, каза Петков.

Преди дни и Георги Първанов посочи, че обкръжението на Сергей Станишев има свои собствени интереси, които не засягат политиката на БСП, а обслужват свои икономически интереси.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7724 |19.09.2013 Румен Леонидов се грижи за три сирийки и момченце . 8| 8288 |19.09.2013 Спипаха с дрога тайния син на Румен Ралчев . 26| 5844 |16.09.2013 Румен Петков: Станишев затъва в дребни лъжи . 19| 6360 |13.09.2013 Румен Петков: Бойко вдига плакат "Гласуваш за Станишев, получаваш Пеевски"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads