Реклама / Ads
6| 5426 |12.01.2014 НОВИНИ

Румен Петков: Няма да напускам БСП

.
Нямам никакви намерения да напускам БСП. Това, че имам сериозни различия с ръководството не е от днес, нито от вчера или от година, но няма да напускам. Няма да искам и оставката на Сергей Станишев. Това заяви Румен Петков в предаването "На светло с Люба Кулезич" по Нова телевизия.
 

Той уточни, че по никакъв начин никога не е чул председателят на партията да е категоричен по някаква тема. На въпрос кой превръща БСП в двуличен инструмент с будуарна политика, Петков заяви, че не знае, но е факт лицемерната политика. "Неизпълнението на решенията на конгреса са доста впечатляващи и е прецедент в историята на нашата партия.

Ние не правим анализ и не си вадим изводи от събития като това защо изгубихме изборите преди време", каза още той. Що се отнася до данък "богатство", той заяви, че трябва да се грижат за държавата независимо кой е на власт. Трябва ни данък "солидарност", подчерта той. Попитан за изготвянето на алтернативна, втора листа за евродепутатите от БСП от него, той заяви: "Надявам се, че няма да се проявява двоен аршин. Преди време от ръководството бе подминато питането ми защо наши другари са във властта от името на други партии. Имам богатство от намерения, но не означава, че ще ги реализирам. Не бих искал да говоря от името на г-н Калфин.

Лично моето разбиране е, че има много излъгани и разочаровани хора от БСП. Имаме катастрофален провал в кадровата политика на партията. Тези, разочаровани хора трябва да бъдат ориентирани към някой, който може да възстанови доверието им към партията", обясни Румен Петков. Несериозно е да се твърди, че Бойко Борисов ме е подкрепил, уточни още Петков. Ясно е, че Станишев е мандатоносител, но липсва диалог и ясното във формирането на ясна програма с няколко точки, коментира той.

По думите му е абсурдно да се твърди, че е в коалиция с Георги Първанов. Не може да няма предварителни процедури, не може да свалиш охраната на площадката в "Белене", да я оставиш безстопанствена и за това не се търси отговорност, не може да се нарушава грубо Законът за енергетиката. С Уестинхаус се случват някакви неща по масата, каза още той. Територията на морала не е чужда за мен. БСП трябва да се върне на нея. Това ще се случи с две стъпки - изпълнение на ангажиментите ни и трябва да има пределна мобилизация в левицата и мотивация на избирателите, заяви Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 5845 |11.01.2014 Кунева: Няма да се коалираме с Борисов . 27| 5010 |09.01.2014 М. Найденов: Заради Цветанов няма дясно . 20| 6813 |08.01.2014 Е. Йорданов пред Фрог: Сидеров няма да даде имунитета си, ще печели време . 67| 5854 |08.01.2014 "Сова Харис": ГЕРБ с Цветанов няма да има успех

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads