Реклама / Ads
5| 4866 |23.06.2010 НОВИНИ

Румен Петков: Сега службите се бършат една с друга

.
Румен Петков
Още при споменаването на името на Т. Дончева, Петков "изпитвал въодушевление"; БСП не бива да реагира на нож към проекта на Първанов; за АЕЦ "Белене" се изговорили много лъжи; службите се бършат една друга и остават черни петна върху страната, констатира ексвътрешният министър.
 

Не съм си позволявал да кометирам съдебни решения, няма да го правя и сега, съобщи по БТВ бившият вътрешен министър Р. Петков по повод делото Маргините, заловени по негово време. Румен Петков е рожденик днес и по този повод почерпи водещите с бонбони, защото с пълна уста по-малко въпроси се задавали.

Никога като министър не съм допуснал политическо вмешателство в работата на службите, добави той. Когато институциите се карат помежду си, печелят бандитите; органите трябва да работят в нормални условия, защото често се внасят негодни доказателствени материали. Когато едната служба черни другата, петното лега върху цялата страна, не може службите да се бършат една друга, натърти той.

Петков напомни за специализирана полицейска операция на територията на Хасково и из цялата страна за иззети хилади литри незаконен алкохол и продажба на 200 000 фалшиви бандероли по негово време. Потърпевш бил винзавод, за който се правел намек, че бил толериран, което била абсолютна глупост. И сега се засичат фалшиви бандероли, каза Петков и добави, че това е практика не само в България.

По повод репликата на Т. Дончева, че Петков е най-малко обезпокояваният бивш министър, заемащ страната на Цв. Цветанов срещу В. Танов, Петков заяви, че още при споменаването на нейното име "изпитал въодушевление"; след което продължи, че вероятно с излизането си от НС, г-ца Дончева е загубила част от чувствителността си. Контрабандата не е на Женския пазар, източникът е на границата, добави той. Проблемът е на първо място в МВР, защото цигарите без бандерол трябва да се спрат първо на границата, категоричен беше той.

Виждаме срива на ГЕРБ, но проблемът е в левицата, коментира Петков състоянието на БСП. Очевидно такъв тип проекти като на Г. Първанов ще имат място в пространството, добави той. БСП сега не бива да реагира на нож, защото на следващите избори ще има нужда от консолидирана левица, но без БСП това не е възможно. Днес лидерският въпрос не е актуален. През октомври на конгреса въпросът ще бъде обсъден.

Аз съм човек със здрави нерви, едва ли ще се кандидатирам за лидер
, каза Петков по повод репликата си, че ако го ядосат, ще се кандидатира за поста. В БСП ще се намери достатъчно здрав разум и енергия, съобщи той.

За АЕЦ "Белене" се изговориха много лъжи и се скриха много истини от управляващите и премиера, заяви социалистът. Има 100%-тна проектна готовност, а в същия момент е насрочен за 28 юни и търг за привличане на структура, която да направи поредната оценка за икономическа целесъобразност, информира Петков. Тези експерти не били руснаци. А в стратегически план това е най-евтината енергия, която ще защити джоба на обикновения българин за години напред, категоричен беше ексминистърът. "Белене" е ключов въпрос за България, за Плевен и региона. Ако България пропусне шанса да участва с 51% сега, ще гарантираме, че 30% от стойността на целия проект ще се реализира от наши компании и ще се задържи потенциал у нас. Мартин Димитров говорел по този въпрос може би за хубаво, но се получавало като винаги, перифразира Петков известна руска поговорка.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5576 |17.06.2010 Ал. Петров: Спецслужбите ни и чужди посолства елиминирали хора . 3| 5866 |15.06.2010 Р. Петков: Усилията ми по "Маргините" не бяха напразни . 7| 4941 |07.06.2010 А. Ангелов: Не президентът трябва да ръководи спецслужбите! . 6| 4725 |06.06.2010 Р. Петков: Грешка е да се придърпа за ушите шеф на ЦРУ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads