Реклама / Ads
11| 6718 |26.02.2014 НОВИНИ

Румен Петков се вбеси; прекратили му делото срещу "Галерия"

.
Румен Петков
Румен Петков се закани да даде постановлението на съдията от Софийския районен съд Мирослав Георгиев, докладчик по делото на Петков срещу вестник „Галерия” до ВСС. Защо в СРС има двойни стандарти, попита Румен Петков.
 

Петков съди „Галерия” заради публикацията, че има записи, които показват тайни срещи с Бойко Борисов и Георги Първанов, където се е обсъждало финансирането и създаването на АБВ.

„Разпореждането на Софийски районен съд по тъжбата, внесена за клевета, тиражирана във вестник „Галерия”, ще го изпратим във ВСС, за да се знае - какъв потенциал има в съдебната система.

„За българския съдия - да се тиражират лъжи, не е проблем. Ако за ВСС политическият преврат е нещо нормално и не се вземат мерки, ще го изпратим до посолствата на страните-членки на Европейския съюз (ЕС) и Европейската комисия (ЕК). Ще обжалваме разпореждането на недоразумението Мирослав Георгиев – съдията”, заяви още Румен Петков, предаде Фокус.

В мотивите на съда се казва, че „деянието не се намира за съставомерено от обективна страна, при така описаните в тъжбата факти, съдията-докладчик не намира за нужно да обсъжда дали са налице признаците от субективната страна на деянието и квалифициращите такива.

Предвид обсъдените по-горе доводи, съдията-докладчик намира, че наказателното производство следва да бъде прекратено. Така мотивиран и на основание чл. 250, ал. 1.2 от НКП е разпоредено прекратяване наказателното производство.

Изказването на Сергей Станишев – АБВ да бъде наричан „властолюбив проект”, за мен това е цинизъм и мисля да подмина това изказване. АБВ няма да търси свое представителство в парламента, каза още Петков.

„Ние не сме участвали в тези парламентарни избори, но не крием, че не са малко народните представители от Коалиция за България, които в частни разговори декларират симпатии и разбирателство. Това не е повод обаче, АБВ да търси свое представителство.

Убеден съм, че изкуственото формиране на политическо пространство в Народното събрание е лош знак. То е лош знак за избирателите, но и много лош показател за политическата култура в страната.

Не може по-малко от година, от формирането на парламента и вътре да има народни представители, които се аташират, които се пришиват и, които се припознават към политически сили, несъществували по време на политическата кампания. Това не е нормално”, допълни още Румен Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5458 |24.02.2014 Румен Петков: Атмосферата в БСП е изключително лоша . 26| 6022 |24.02.2014 Румен Йончев: Тайните на политиците трябва да бъдат разкрити . 12| 6374 |21.02.2014 БСП: Напускането на Румен Йончев денонсира споразумението със ЗНС . 20| 5664 |19.02.2014 Румен Петков: Станишев гледа на ПЕС като ООД

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads