Реклама / Ads
10| 5853 |06.03.2014 НОВИНИ

Румен Петков се закани на социолозите

.
Румен Петков
Волен Сидеров знае, че гражданин не може да бъде охраняван от НСО, и въпреки това лъже. От момента на изборите не съм охраняван от НСО. В Правилника за работа на НСО много ясно са разписани ангажиментите на главния секретар на МВР, въобще комисията, която определя има ли заплаха за лицето. Но да се твърди, че НСО нарушава закона, изпълнявайки задълженията си, е несериозно.
 

Това обяви бившият вътрешен министър Румен Петков в предаването „Лице в лице" по бТВ. Имало е заплахи срещу президента Първанов, срещу Ахмед Доган, има ясно установени случаи, в които НСО да осигурява безопасността в случай на висок риск за сигурността.

Не гледаме цялостната нормативна рамка на сектор сигурност, а гледаме на парче. Днес ни стяга шапката и казваме, че уволняваме 1000 души. Не може така, това са консервативни служби.

С първата промяна от МВР извадихме БОП и го прехвърлихме в ДАНС. Създадохме един Франкенщайн, който не е ясно как работи. За миналата година като имаме задържани 10 грама амфетамини, ДАНС какво са работили? Нали разбирате, че изпращането й там ще удовлетвори определени интереси - да бъде концентрирана огромна по обем информация. ДАНС е информационно-аналитична служба, защо пращаш оперативна служба като БОП там? И тези въпроси стоят практически във всички наши партьори, каза Румен Петков.

Според Румен Петков шефът и зам.-шефът на НСО не са напуснали по свое желание. Според мен те са помолени по начин, по който не могат да откажат. През този 1 месец, който даде Росен Плевнелиев, кой ли няма да кандидатства за шеф на НСО. Петков не проумява действията на президента, който очевидно е неподготвен. Не можеш да оставиш службата обезглавена. Как е възможно да приемаш оставка, без да имаш готова кандидатура.

Минимум 2-ма евродепутати ще реализираме, аз съм обеден в това, заяви Петков за очакванията си на евроизборите. По повод наскоро публикувани проучвания на общественото мнение твърдящи, че АБВ няма да спечелят мандати на изборите за европарламент през май, Петков предупреди социолозите, че ще ги започне персонално след като изборните резултати станат ясни.

Много гласове за АБВ според Петков идват от разочарованието на хората от задкулисието. Именно АБВ е алтернативата, подчерта Петков.

По-скоро не му вярвам на г-н Орешарски. Всичко, което стана през последните 6 месеца, ме раздвоява, без да страдам от раздвоение на личността. Румен Петков е убеден, че БСП извършва наказателна акция срещу кметовете, които подкрепят АБВ. "Аз се надявам премиерът Орешарски да не допуска такива репресии, защото това ще бъде пагубно и за него.” Той даде пример с община Пловдив, на която не се дали никакви пари, докато в София се отпускат 6 милиона.

"Не разбирам омразата на Сергей Станишев към нас", завърши бившият министър на вътрешните работи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5983 |04.03.2014 Румен Петков: БСП се изложиха с референдума за "Белене" . 85| 6311 |01.03.2014 Росен Петров се закани на богаташите в Бояна . 7| 5328 |27.02.2014 Румен Гечев: Обвиненията на Сметната палата са абсолютно безпочвени . 11| 6719 |26.02.2014 Румен Петков се вбеси; прекратили му делото срещу "Галерия"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads