Реклама / Ads
1| 4158 |08.01.2019 НОВИНИ

Румен Радев: Пакетът ”Маркон” е дискриминационен към българския бизнес

.
Пакетът ”Маркон” е дискриминационен към българския бизнес и не трябва да се позволява да бъде осъществен. Това обяви по време на среща с представители на транспортния бизнес президентът Румен Радев.
 

Държавният глава обясни, че е приел срещата с транспортния бранш, защото тя е много важна. Радев изрази своето уважение към дейността на превозвачите, които не само има огромен принос към българската икономика, но тя осигурява препитание на много семейства.

 

Транспортният бранш има силно отношение към демографията при евентуално негативно развитие, стана ясно от думите му.

 

Държавният глава подкрепя исканията и предприетите от превозвачите действия, като по думите му, техните протести са справедливи. "Аз съм с вас и вашите справедливи исканият дават повод на всички институции в България да бъдат обединени", подчерта държавният глава.

 

Радев уточни, че приема срещата не за да се прави анализ дали някой до момента си е свършил работата или не, а за да се уточни какво и как трябва да се направи оттук нататък.

 

"Вашите действия са успех за България, но нещата не могат да бъдат разрешени за един ден. Борбата трябва да се води в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план", призова държавният глава.

 

"Надявам се вашият справедлив протест да повлияе на крайното гласуване", отбеляза Радев и допълни, че е много важно да има борба за всеки един пробив по-различните параметри, които транспортният бранш предлага.


Президентът иска да чуе вижданията и намеренията на превозвачите, а също така и как институциите могат по най-добрия начин да подкрепят действията на превозвачите.

 

"Вашата борба е справедлива, защото предпритите действия и желания за промени, наречени "Макрон", са в грубо нарушение в принципите на ЕС за свободния пазар и за свободно движение на стоки, услуги и хора", уточни държавният глава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4349 |06.01.2019 Радев: Хаосът с винетките е олицетворение на стила на управление . 11| 4585 |06.01.2019 Радев: Конкурсът за нов изтребител е удар срещу България . 10| 4800 |01.01.2019 Радев: Измина година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции . 45| 7090 |22.12.2018 Румен Радев: Изборът на F-16 е триумф на лобизма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads