Реклама / Ads
7| 2213 |07.09.2024 НОВИНИ

Румен Радев: Раднево заслужава да се запази като енергийното сърце на България!

.
Румен Радев
Президентът Румен Радев заяви ангажимент за защита на въглищните централи в България и Европа, с цел максимално дълго удължаване на техния живот. Изказването беше направено в Раднево, по време на честването на 60-годишнината от обявяването на населеното място за град. Радев подчерта, че този въпрос трябва да бъде обсъден открито както на национално, така и на местно ниво, за да се осигури дългосрочна перспектива за региона.
 

„Аз съм убеден, че със своя голям капитал – най-вече високо подготвени професионалисти, енергетици и традиции, Раднево заслужава и трябва да остане, и да се запази като енергийното сърце на България“, заяви държавният глава, подчертавайки важността на съчетаването на нови технологии и устойчиво развитие.

 

Според президента, преминаването към декарбонизация трябва да бъде съпроводено с ясни условия за запазване на работни места и осигуряване на стабилност за региона. Това е от особено значение, като се има предвид, че въглищните централи в региона, в частност "Мини Марица-изток", играят критична роля за енергийната независимост на страната.

 

„Съдбата на града е тясно свързана с бъдещето на въглищните централи“, добави Радев, като изрази съчувствие към притесненията, свързани със социалната цена на евентуалното закриване на тези мощности. Президентът отбеляза, че енергийната криза е показала колко важно е страната да има собствени енергийни ресурси и професионално подготвени кадри в сектора.

 

В допълнение към думите на държавния глава, кметът на Раднево Георги Петров също подчерта значението на града като енергиен център на България. В своето приветствие Петров отбеляза, че въпреки предизвикателствата на времето, желанието за напредък и стремежът към развитие продължават да бъдат основна движеща сила за общността.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2204 |07.09.2024 Присъдата на Тръмп ще е след изборите . 4| 3197 |07.09.2024 Цвете за Гошо: Най-важно в живота, е приятели да имаш! И повече да даваш, отколкото да взимаш! . 6| 2229 |07.09.2024 Елена Поптодорова: Сухопътният Шенген ще реши проблема по границите . 53| 8180 |07.09.2024 Патриарх Даниил тежко болен ли е?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads