Реклама / Ads

13| 6023 |06.08.2020

Румяна Ченалова: Борисов е готов, но коалицията няма да позволи, защото...

.
Румяна Ченалова
”Борисов остава.Избори - 2021г.”- решение на Коалиционният съвет, съобщено от В.Симеонов. Защо Валери Симеонов съобщи новината? Тук е разковничето. Борисов е готов с оставката и евентуалното си спасяване. Коалиционните му партньори обаче няма да го позволят, защото:

1.По този начин / напускайки властта/, Борисов ще ги превърне в жертви и отговорни пред закона.Казано на техния език хвърля ги на кучетата.Кучетата сме ние.


2.Оттеглянето му ще разцепи окончателно крехката спойка на членския състав на ГЕРБ и е много вероятно да не успеят да удържат до редовни избори.


3.Всеки друг кабинет на коалицията без Борисов ще произведе вътрешно напрежение, необходимост от отстъпки и нови договорки, а това води до нестабилност.


Целта е да управляват, защото само така ще могат да организират поредните фалшиви избори, подпомагани от полиция и прокуратура.А и през това време да крадат.


Не е без значение и ужаса, който изпитват от бъдещи наказателни производства, задържания и затвор.


Коалицията, която е явна и тайна няма да допусне предсрочно прекратяване на мандата.Използват правилата на коалиционното им споразумение, според които Борисов се задължил да не подава предсрочно оставка.


Споразумението е вид договор и като такъв се подчинява на правилата на закона уреждащи тази материя.


Подобен ангажимент - да изкара мандата докрай, противоречи на закона.


Отказ от права е възможен в определени случаи вкл. формата на отказа понякога е условие за валидност.Само тогава отказа има правни последици.


Свободата на разпореждане с правото включва в себе си и най-силното разпоредително действие – загубата му по собствен избор, изразена в отказ от него като това води до прекратяването му.


При отказа носителят на субективното право изразява волята си не само да не се ползва от него, но и прекратява съществуването му, в резултат на което отпада възможността за валидно изпълнение.


В българската теория традиционно отказът от права се приема за ЕДНОСТРАННА сделка. Според чл. 44 ЗЗД те са numerus clausus – произвеждат правно действие само ако законът изрично предвижда.Отказът от права не е уреден общо като допустим в нито един закон, а са установени отделни случаи на възможни откази от права.


Независимо обаче дали отказът от права се извършва с едностранна сделка или договорна клауза, то той се приема традиционно за НЕВЪЗМОЖЕН , ако се отнася до БЪДЕЩИ права.Отказ от бъдещи права е невъзможен, тъй като се приравнява на отказ от правоспособност – едно лице се отказва от дадената от закона възможност (установена с императивна норма) да придобива за себе си права.


В случая коалиционните партньори се позовават именно на такъв текст в споразумението.Поемайки задължението да реализира пълен мандат на правителството и да не подава предсрочно оставка , Борисов / ГЕРБ всъщност се отказва от регламентирано в Конституцията право, представляващо основание за прекратяване мандата на МС.


Тази клауза е НИЩОЖНА, тъй като противоречи на закона и основни принципи на правото.


Поради това тя не може да служи за основание правителството да продължава да управлява.


Истината е, че Симеонов, Каракачанов и задкулисието са полу живи от страх...


Основателен страх.

 

Facebook, Румяна Ченалова"Борисов остава.Избори - 2021г."- решение на Коалиционният съвет, съобщено от В.Симеонов. ЗАЩО ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СЪОБЩИ...

Posted by Румяна Ченалова on Thursday, August 6, 2020
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. В събота тръгва протестно автошествие „По пътя на корупцията на Бойко Борисов” 16| 5958 |06.08.2020 . ”Галъп”: Вместо да спечели играта на нерви, Борисов разгаря протеста 16| 4897 |06.08.2020 . БОЕЦ: Днес или най-късно в понеделник Борисов ще подаде оставка 40| 14914 |06.08.2020 . Румяна Ченалова: Андрей Новаков - евродепутат. Наглост и безпардонност 4| 6447 |06.08.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ