Реклама / Ads
62| 6815 |27.07.2020 НОВИНИ

Румяна Коларова: Протестът е изключително неефективен, ще затихне

.
Румяна Коларова
Стабилността на управлението зависи от стабилността на парламентарното мнозинство. А дали то ще направи други правителствени промени.. това е естествен начин, по който парламентарните модели реагират. Това каза политологът Румяна Коларова по БТВ.
 

Президентският модел е твърд. Няма как правителството да падне. Има механизми, с които се излиза от такива проблеми. Това се случи с Меркел. Тя какво направи-това е последният ми мандат, аз търся заместник. Борисов също го каза. Обменя се такъв вид опит. В много добри отношения сме с немските партньори. Но не знаем дали тук ще има добър ефект. Правителството се движи по тънък лед. Протестът естествено може да затихне. Радикализацията не само че го разделя, но и демобилизира.

 

Той е изключително неефективен. Като падне правителството кой ще дойде - Арман Бабикян, Хаджигенов, Румен Радев, Корнелия Нинова?  Христо Иванов в момента губи, тези които подкрепят идеите му са много по-малка част. По време на служебни правителства са се вършили безобразия. Ренета Инджова, която ходи на протести. Ами по време на нейното правителство бе една от най-некоректните манипулации.  

 

Милен Любенов, също политолог,  контрира: Ние сме в ситуация на политическа криза. Най-малкият проблем са протестите. Основният проблем, е тежкият репутационен проблем. Виждаме объркани обяснения и непоследователност . Всички европейски медии отразяват скандалите, в които е замесено името на премиера.

 

Управляващите се опитват да печелят време, но то не работи в тяхна полза.  Борисов и друг път е казвал, че това ще му е последен мандат и ще се върне в партията си. Това не е нещо ново. Енергията на улицата се вижда ,че протестите ще спрат, а напротив. Исканията на протестиращите са ясни-оставка на правителството и главния прокурор. Протестиращите искат политическа нормалност.  Борисов се притеснява ,че ако падне от власт, може да бъде подведен под наказателна отговорност. Винаги има алтернатива, това искам да кажа на г-жа Коларова. Борисов излъга, че е под карантина. Той стоя два часа под карантина. Няма такава карантина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7518 |24.07.2020 Румяна Ченалова: Прокурори, спите ли? . 8| 9086 |24.07.2020 Румяна Ченалова: Наглостта на Борисов е безкрайна. Задачата ни е да не се отказваме . 28| 10015 |22.07.2020 Протестът измисли песен за В. Симеонов: ”Валери, ”лузър” знаеш ли какво е - ”патриот”.../видео/ . 21| 13843 |21.07.2020 Румяна Ченалова: Парламентът взе решение за вота с по-голям брой гласове от присъствуващите в залата депутати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads