Реклама / Ads
39| 5320 |17.04.2021 НОВИНИ

Русия пусна 15 бойни кораба в Черно море

.
15 бойни кораба на Каспийската флотилия преминаха под Кримския мост през Керченския проток и навлязоха в Черно море, съобщи пресслужбата на Черноморския флот, цитирана от ТАСС и БНР.
 

„Като част от контролната проверка за зимния период на обучение, 15 кораба на Каспийската флотилия, включително три артилерийски и осем десантни лодки, както и помощни кораби, извършиха преход от Каспийско към Черно море“, се казва в съобщението.

 

Според пресслужбата на Черноморския флот вчера корабите преминали под оперативния контрол на Черноморския флот и попълнили запасите от гориво и храна в пристанището на Темрюк. След като напуснаха Керченския проток, корабите на Каспийската флотилия се насочиха към определената зона, в съответствие с плана за контролна проверка през зимния период на обучение. По пътя по Волго-Донския канал с дължина над 100 км корабите пресичаха 13 шлюза.

 

Според плана за преминаване на контролната проверка екипажите на Каспийската флотилия, в сътрудничество със силите на Черноморския флот, ще участват в офсетните военноморски учения. Със заповед на командващия Южния военен окръг армейски генерал Александър Дворников, части от морските пехотинци и крайбрежните сили на Черноморския флот и Каспийската флотилия участваха в проверката на готовността за отблъскване на морски и въздушно-десантни щурмови сили.

 

Напрежението между САЩ и Русия расте. Припомняме ви, че американският президент Джо Байдън подписа и указ, с който наложи нови икономически санкции на Русия. Вашингтон също изгони десетима руски дипломати. Санкциите са в отговор на намесата на Москва в американските президентски избори миналата година, мащабна кибератака както и други враждебни дейности, заявиха от Белия дом.

 

Москва отговори с реципрочни мерки като изгони десет дипломати от страната и наложени ограничения на осем служители на ръководни позиции в американската администрация, ще бъде ограничавана и забранявана дейността на американските неправителствени организации, които, по преценка на Москва, се месят във вътрешните работи на Русия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3093 |17.04.2021 Някои правителства ще пропуснат крайния срок да представят възстановителните си планове на ЕК . 41| 9790 |16.04.2021 Напуснахме вчерашния оазис на нормалността . 15| 4407 |15.04.2021 Дайнов: Новата власт да изтръгне България от ръцете на “разбойниците” . 30| 3259 |13.04.2021 Москва: САЩ да стоят по-далеч от границите на Русия и Крим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads