Реклама / Ads
5| 5145 |23.11.2021 НОВИНИ

Русинова: Адът на ”Струма” може да се случи по всички български пътища

.
Нехайство и липса на отговорност и от страна на Агенция “Пътна инфраструктура” и от Държавна агенция ”Безопасност на движението по пътищата водят до такива тежки инциденти. У нас се смята, че всеки срещу 50 евро може да наруши закона. Днес е “Струма”, утре ще е “Тракия”, вдругиден - “Хемус”.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики във връзка с тежкия инцидент на магистрала "Струма“, който стана близо до село Боснек. При него загинаха 45 души, граждани на РСМ, сред тях има 12 деца.

 

Тя поиска оставката на изпълнителния директор на автомобилна администрация, оставка в АПИ и тежка реформа във всички институции, отговорни за пътната безопасност.

 

"Стигнали сме до там да ги молим да направят нещо. Много добре осъзнаваме какво е състоянието на пътно транспортни средства. Защо направихме скъп ремонт на АМ “Тракия”, а не направихме ремонт на пътя за Своге. Това ли беше най-належащото? Това не отговаря на никакви изисквания, а струва 2 милиона - маркировката е некачествена и негодна", посочи още Русинова.

 

“Колеги, дайте да започнем да си вършим работата, с което да спасим 2-3 човешки живота. Стига сме се оправдавали”, посочи още Русинова.

 

“Няма да давам оценка. нека продължават да държат такива хора като управителни тела и на АПИ, и на Агенцията за пътна безопасност”, отсече още Русинова.

 

"Много чест се съмняваме в това, което правят институциите. Връзките между тях са много големи и много често тези, които трябва да разследват колегите си, не го правят", посочи пред БНТ Емил Марков, експерт от Института за пътна безопасност.

 

Неправителственият сектор призова да бъде допуснат като наблюдател на разследването, за да се гарантира обективонстта му.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4846 |23.11.2021 Рашков за ада на АМ ”Струма”: От опита си - такова нещо не съм виждал досега . 14| 4720 |23.11.2021 Трагедия на АМ ”Струма”, 45 души изгоряха в македонски автобус, 12 са деца . 7| 3780 |22.11.2021 Слави Василев: Румен Радев постигна всичко, каквото може да се постигне в политиката . 8| 3702 |22.11.2021 Учени: „Делта“ вариантът може да се самоунищожава заради многото мутации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads