Реклама / Ads
4| 4239 |13.02.2023 НОВИНИ

Руската примка около Бахмут се затяга

.
Източник: личен архив
След установяването на контрол над село Красная гора щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер" продължават разчистването на околностите и напредват в района на Парасковиевка. Командването на украинската групировка в района работи по план за изтегляне на останалите в предградието сили, пишат в сводката си в понеделник вечерта "Рибар“.
 

Съгласно последната информация, руските войски са успели да навлязат малко по-дълбоко в отбранителните линии на въоръжените сили на Украйна на направлението Дубово-Василевка през магистралата Славянск-Бахмут: сега боевете се водят близо до северозападните покрайнини на Берховка.

 

За Въоръжените сили на Украйна е изключително важно да запазят това село: през него минава един от останалите пътища за снабдяване на войските в Бахмут, отбелязват специалистите.

 

Под частичния контрол на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) остава единственият път за достъп, по който се доставят боеприпаси. В Парасковиевка действа отряд за радиоелектронна борба, а подразделенията на 4-ти район на Националната гвардия на Украйна се очаква да бъдат прехвърлени в района на бойните действия за удържане на рубежа до подготовката на нова отбранителна линия, пише "Рибар“.

 

Според информацията на руския Телеграм-канал, руски щурмови отряди също са успели да изтласкат ВСУ от позициите им западно от Благодатное. Те напредват към линията Зализнянское – Васюковка.

 

Както бе съобщено по-рано, в Бахмут отряди на ЧВК "Вагнер“ напреднаха в район Будьоновски в югозападната част на града, изтласквайки ВСУ от опорен пункт близо до гробището.

 

Продължават боевете в покрайнините на селищата Ступочки и Красное в югозападната част на Бахмут. След пристигането на части от 80-та бригада украинските войски са успели да задържат позициите си близо до магистралата Бахмут-Константиновка. В момента щурмът продължава, пише "Рибар“.

 

Според информацията на Телеграм-канала, по-на юг формированията на 28 омбр на ВСУ се опасяват от руско настъпление по линията Дилеевка – Белая гора.

 

До позициите на 2-ри и 3-ти батальон на 28-ма бригада са докарани боеприпаси, а на фронтовата линия са пристигнали и представители на медиите, пишат специалистите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3381 |13.02.2023 Никола Минчев: Не можем да си позволим да налагаме руската гледна точка в западния свят . 17| 3352 |13.02.2023 Зеленски: Светът да наложи санкции на руската ядрена енергетика . 4| 3369 |11.02.2023 Иван Таков на Конгреса на БСП: Ще бъдем брокери около властта, или ще работим за истинска промяна на обществото?! . 0| 3160 |10.02.2023 Ще бъде създадена зона за сигурност около АЕЦ ”Запорожие”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads