Реклама / Ads
0| 41350 |16.05.2022 ПОЛИТИКА

Руски еквивалент на Джеймс Бонд сменя Путин в Русия?

.
Александър Бортников
Украинското разузнаване продължава да твърди, че вече е избран наследник на Путин в лицето на директора на ФСБ Александър Бортников. Предположението, че Бортников е човекът, който ще замени Путин, не е е изненадващо като се има предвид как двамата мъже са развивали кариерите си паралелно и заедно. И двамата са служили в КГБ в Ленинград, преди Бортников да поеме същото звено, но с друго име. За Запада Бортников е руски еквивалент на Джеймс Бонд.
 

ФСБ на Бортников е едновременно мозъкът и сърцето на режима на Путин, „държава в държавата“, според задълбочено разследване на Центъра по досиетата.

 

Според украинското разузнаване „елитните заговорници“ са избрали 70-годишния Бортников, защото вярват, че той може да оглави възстановяването на икономическите връзки със Запада.


Елитът е притеснен от опцията Русия да се превърне в държава, отбягвана от Запада, със запорирани къщи, банкови сметки и яхти, без възможност да пътуват и да развиват бизнеса си зад граница.

 

Смята се, че Бортников има мрежа от вътрешни лица, работещи и живеещи в Украйна, където той управляваше мрежа от агенти в продължение на много години.

 

Роденият в Урал шпионин отдавна е един от най-близките сътрудници на Путин, който играе ключова роля в изграждането на Русия след съветската епоха.

 

Различни слухове свързват Бортников и отличните стратегии на украинските генерали, получили информация за настъплението на чеченската армия, която се върна безславно в страната си с огромни загуби на хора и техника. Счита се, и че именно шпионинът стои в основата на теча на информация към приближени на украинския президент Володимир Зеленски за осуетените множество опити за убийството му.

 

Руският диктатор Путин може да бъде заменен и от някой "млад полковник", какъвто беше сегашният руски президент в началото на управлението си.

 

Това прогнозира руският активист за правата на човека и блогър Марк Фейгин, коментира "Сегодня".

 

"В това няма нито едно съмнение. Основният орган е управителният съвет на Федералната служба за сигурност на Русия, в който влизат всички - от Бортников до всички останали ръководители. Разбира се, те могат да правят такива планове. И могат да мислят как, какво и дали. Ами ако Путин умре утре? Това също може да се случи - не е задължително да го отстранят. И те ще имат нужда от такъв полковник - защото го изисква ситуацията", обяснява Фейгин.

 

Той припомня, че пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна е показало малодушието на военното ръководство на страната-агресор, по-специално на ръководителите на Министерството на отбраната и на Генералния щаб. Става дума за Шойгу и Герасимов.

 

По-рано медиите писаха, че Николай Патрушев, секретар на руския Съвет за сигурност, може да бъде евентуален наследник на Путин.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7334 |05.05.2022 New York Times: Американското разузнаване има пръст в убийството на руски генерали в Украйна . 0| 6157 |04.04.2022 Персони нон грата: Германия експулсира 40 руски дипломати, Франция - 30 . 0| 4871 |30.03.2022 Пентагонът: Руските сили край Киев се прегрупират, не се изтеглят . 0| 11052 |22.03.2022 Германски експерт: Руските ”Кинжали” в Украйна са предупреждение към Запада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads