Реклама / Ads
13| 6112 |29.12.2023 НОВИНИ

Руслан Трад: Борисов по калъпа на проруския лагер умишлено дискредитира Тагарев

.
Въпреки че в медийното пространство последните подмятания на Бойко Борисов към Тодор Тагарев бяха определени като "критики" и "упрек", неговите думи трудно могат да бъдат описани по този начин. 
 

Изказванията са абсолютно нарочно подбрани, за да дискредитират министъра на отбраната (не "военния министър", слава богу, България няма военен министър) и черпят вдъхновение от конспиративната теория, разпространявана от проруския лагер, че България щяла да изпраща войници в Украйна. В случая, наративът е преработен в контекста на западните усилия срещу проиранските йеменски сили, които атакуват кораби - в това число български -  и създаването на своеобразна военноморска коалиция за наблюдение и охрана на важни търговски артерии, преминаващи през Червено море. Последните изявления на Тагарев са именно спрямо тези планове за противодействие срещу хутите в Червено и Арабско море. Както в случая с конспирацията за Украйна, така и сега, обществото чува, че България ще праща свои войници някъде в чужд конфликт, за да обслужат нечии интереси. И двата наратива са срещу Тагарев и се засилиха именно след встъпването му в длъжност. 







Министерството на отбраната със сигурност трябва да подобри комуникациите си, но всички в сферата сигурност и отбрана знаят много добре за какво иде реч. Проблемът е, че извън този балон, хората рядко знаят за какво става дума и това дава възможност на политическите игри. В случая, изказванията на Борисов имат само една цел - допълват усилията за отстраняване на Тагарев, тъй като ГЕРБ имат по-подходящ според тях кандидат за министър на отбраната. Всички тези боричкания обаче засягат единствено политическите позиции на България и помагат на дезинформационните кампании.

 

Руслан Трад, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5435 |29.12.2023 БНБ сваля основния си лихвен процент до 3,79 на сто от догодина . 6| 4771 |29.12.2023 Сръбските студенти започват 24-часова блокада на Белград . 24| 4840 |29.12.2023 Стратегия на терора: Светът осъди руската атака по цивилни в Украйна . 1| 4906 |29.12.2023 Мъже с маски и пистолети обраха магазин в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads