Реклама / Ads
0| 4357 |21.09.2023 НОВИНИ

Руснаците удариха Киев. 18 души са ранени

.
Силни експлозии се чуха на разсъмване в Киев, Чекраси, Харков, Лвовска област, Ровне, Хмелницки. Киевската градска военна администрация заяви, че Киев е бил атакуван от около 10 стратегически самолета Ту-95МС, които са изстреляли крилати ракети. Свалени с над 20. 
 

В поне три района на киев са паднали отломки. Заради атаката газопровод е бил повреден в Шевченковския район на украинската столица. В квартал "Дарницки" отломки паднаха върху жилищна сграда и нежилищни помещения, причинявайки значителни щети. Пострадали са седем души, сред които и деветгодишно момиче, съобщават от администрацията.


В Черкаси отломки от ракети са паднали върху обект на социалната инфраструктура в центъра на града, съобщи началникът на регионалното военно управление Игор Табурец. Шефът на МВР на Украйна Игор Клименко уточни, че сграда на хотел в Черкаси е била разрушена в резултат на ракетна атака. Вследствие на нападението е възникнал и пожар - пламнали са търговски павилиони. 10 души са били ранени. Разчистването на отломките продължава. Под развалините на хотела все още може да има хора, допуска началникът на военното управление в Черкаси. 


Най-малко шест експлозии са избухнали в Харков около 6 ч. тази сутрин. В резултат на атаката е разрушена сграда на склад. Губернаторът Олег Синегубов твърди, че атаката е извършена с шест ракети, вероятно С-300. Ранени са двама мъже.


В района на Лвов е ударена промишлена зона. Унищожен е триетажен склад. Има разрушения и пожар.  Ударен е град Дрогбич, където има петролна рафинерия. 


След осем часа сутринта военновъздушните сили на украинските въоръжени сили съобщиха, че крилатата ракета продължава да се движи в посока Черновицка и Ивано-Франковска области. В 8:42 сутринта предупреждението за въздушно нападение е отменено. Русия не е коментирала атаката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6392 |21.09.2023 Емилия Милчева: Меморандумът наля пари на замеделците, но не решава проблемите . 1| 4300 |21.09.2023 Пламен Киров за новата Конституция: Ще видим как ще се реализира детската мечта на Христо Иванов . 4| 4652 |21.09.2023 Явор Божанков: Без конституционна реформа няма нито Шенген, нито еврозона . 27| 85834 |21.09.2023 Проф. Слатински: Украйна е изправена за разстрел, Полша да не бяга от часа на Историята

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads