Реклама / Ads
3| 4672 |23.06.2020 НОВИНИ

РЗИ-София: Още четирима в редиците на БСП са с COVID-19

.
Д-р Данчо Пенчев
Още четирима души са дали положителни проби за COVID-19 в редиците на БСП. Членовете на партията бяха подложени на масово тестване, след като стана ясно, че депутатът Янаки Стоилов е заразен.
 

Това заяви д-р Данчо Пенчев, ръководител на РЗИ София пред Нова тв.

В понеделник бе открита и още една положителна проба - тази на зам.-председателя на столичния Общински съвет и дългогодишен съветник от БСП Милка Христова. 

Така общо заразените депутати от левицата станаха 6.

 

Малко по-късно информацията бе потвърдена и от социалистите:

"През вчерашния ден в Градския съвет на БСП – София бяха изследвани 70 души.
Сред тях са народният представител Николай Цонков и общинският съветник Николай Николов. Всички са в добро общо състояние, без симптоми на заболяване и очакват инструкции от РЗИ – София."

 

"Трябва да се научим да живеем с вируса, само че като че ли българинът почна да живее с мисълта, че вирусът изчезна.", каза още д-р Данчо Пенчев.

 

Според него, всяка наложена мярка се налага с идеята да даде някакъв резултат, но с махането ѝ се увеличават някои негативни тенденции. На въпрос дали не изглежда така, че икономиката излиза на преден план, пред здравето, отговорът беше, че той отговаря за София, а за цялата страна е политическо решение.

 

"В никакъв случай не се поставя на преден план икономиката", подчерта все пак Пенчев.

 

"Българинът спря да се страхува и забрави посланието за трите "Д" – дезинфекция, дисциплина и дистанция", коментира Пенчев.

 

"Има нова особеност в протичането на заболяването. Положителните проби са на хора без симптоми или с много леко изявена клиника. Случаите показваха едно положително развитие към бързо излекуване, но пък заразените оставаха вирусоносители”, обясни д-р Пенчев.

 

Според него мерките в страната категорично не се неглижират. За пример той даде заповедта на министър Ананиев от 00:00 часа тази нощ, която посочва, че маските стават отново задължителни на закрито.

 

Д-р Пенчев изтъкна, че динамиката на заболяването предполага и особености в реакцията за ограничаване на заразата.

 

Що се отнася до PCR тестовете и кой трябва да ги плаща,  Пенчев отговори, че се разработва механизъм кой ще подлежи на тестване.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4483 |24.05.2020 19 нови случаи на коронавирус у нас, починали са четирима души . 0| 7410 |18.05.2020 Пореден протест пред Народното събрание, Ченалова пак е в редиците . 7| 4511 |05.05.2020 57 нови заразени и четирима починали за денонощието . 1| 4745 |04.05.2020 Четирима са вече починалите заради COVID-19 в село Гара Орешец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads