Реклама / Ads
0| 4175 |22.04.2020 НОВИНИ

РЗИ-София не поставила под карантина близки на заразен с COVID-19

.
Столичната Регионална здравна инспекция не поставила под карантина близки на заразен с COVID-19.
 

Мъжът с положителна проба за коронавирус е пациент от болница “Свети Иван Рилски”. Той постъпил за терапия, но впоследствие се оказал заразен.

 

Близките му разказват, че се изолирали доброволно и сами уведомили здравните власти, че има опасност да са инфектирани.

 

Заради този пациент, две от отделенията в болница "Свети Иван Рилски" са затворени, има и заразени медици.

 

Припомняме, че мъжът постъпил за терапия в хематологията на Болница "Иван Рилски" на трети април. Бързият тест за коронавирус е отрицателен. В деня за изписване обаче се оказал с повишена температура, разказват близките му пред БНТ. Повторен бърз тест обаче също дал отрицателен резултат.

 

Бил направен и рентген. Той показал двустранна пневмония. Назначена е антибиотична терапия. Не е направен PCR тест, защото при пациенти с онкохематологични заболявания пневмониите са често усложнение. На 17 април мъжът е преместен е в реанимация. И бързият и PCR теста доказват COVID 19. Близките научават на следващия ден.

 

“Започнахме да звъним естествено първо на личния лекар. Междувременно майка ми вкъщи е с температура. Личният лекар ми каза какъв антибиотик да купя”, разказва Райна Манджукова.

 

Следват обаждания на информационния център на здравното министерство и дежурния в столичната здравна инспекция.

 

“Те не знаеха какво да правят. Не трябва ли някои да се притесни от това, че и ние се разхождаме и може би сме носители. На третия ден се свързаха с нас от 4-то районно, но нямаха информация къде е баща ми”, коментира още Манджукова.

 

От столичната РЗИ заявяват - 14 дни пациентът не е имал контакт със свои близки. Това е и причината те да не са били поставени под карантина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3849 |22.04.2020 РЗИ-София получи 50 смарт гривни да следи хора под карантина . 2| 3928 |21.04.2020 От полунощ: Село Буковлък под 14-дневна карантина . 6| 4364 |20.04.2020 Здравка Евтимова: Карантината е тежко преживяване. Едно разпятие за всички нас . 0| 4119 |20.04.2020 Отделението по хематология в столичната болница ”Св. Иван Рилски” е под карантина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads