Реклама / Ads
11| 8222 |05.07.2020 НОВИНИ

Говорителят на Спешна помощ: Колегите ми са потресени и вярват във възмездието

.
Катя Сунгарска
Няколко дни лежи вкъщи, след това го транспортират с линейка до болницата, там също е около седмица, в сряда са го интубирали и в петък сутринта той си отиде. Вчера излезе поредната гавра с починал по време на изпълнение на служебния си дълг медик. Това беше някакъв пасквил, написан от името на неговото семейство, че той е починал от рак и че това е било очаквано. Категорично искам да заявя, че това е най-гнусната новина, която може да се направи.
 

Това заяви пред БНТ говорителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска, която говори за своя колега, починал в борбата със заразата.

 

Сунгарска обясни, че подобни неща са излезли и когато д-р Нели Пандова е починала. "Не мога да си обясня защо е този отпор. Колегите ми са потресени и коментарът, който се налага от вчера сред тях, е че всичко се плаща на този свят и вярват във възмездието", допълни Сунгарска.

 

Тя бе категорична, че всеки ден се извозват хора, които са с положителни тестове или хора, за които има съмнение, че са заразени.

 

"Когато става въпрос за COVID-19, където и да е в София, екипът се връща в централата, облича се в защитни облекла и след това отива на адреса, взима пациента и го откарва в болницата, оттам се връща пак в централата, обеззаразява се, както и линейката, което отнема около 45 минути до час. При нашия тежък кадрови дефицит това е огромно предизвикателство", разказа Сунгарска.

 

"Някои хора не ни дават точна информация. Те казват, че имат проблеми със сърцето, с кръвното, имат болки в гърдите, а като отиде екипът на място необезопасен, той се сблъсква със симптомите на коронавирус - температура, втрисане и т.н", допълни тя и призова хората да бъдат максимално прецизни, за да могат да защитават екипите и да не стават заразоносители.

 

В Спешната помощ в София работят 13, 15 до 18 екипа. "За такъв обем град минимумът на минимумите е 80 екипа", уточни Сунгарска.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5289 |30.06.2020 Говорителят на НАП: Крайната цена няма да намалее при 9% ДДС в ресторантите . 5| 4897 |03.06.2020 Спешна проверка на спорния строеж на плаж Алепу . 5| 4986 |12.05.2020 Говорителят на Путин - Дмитрий Песков е заразен с коронавирус . 3| 4646 |09.05.2020 Изпратиха починалата докторка от Спешна помощ със сирени и аплодисменти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads