Реклама / Ads
5| 5225 |10.04.2011 НОВИНИ

РЗС на извънреден конгрес през септември; ще водят нестандартна кампания

.
Извънредният конгрес ще бъде на 18 септември и в него е предвидено да участват около 6000 души, посочи лидерът на партията Яне Янев. Освен това партията ще има и редовен конгрес на 19 юни и на него ще бъдат номинирани кандидатите за кметове на областните градове, както и на най-големите 100 общини в страната.
 

Във форума ще участват около 2000 души и на него ще бъде избрано ново ръководство на партията. Янев заяви, че РЗС ще участва в местните избори със свои кандидати за общински кметове, кметове на кметства и общински съветници във всички български общини. Ние ще водим нестандартна кампания "Ва банк", в която ще покажем кой е Бойко Борисов от "А до Я", каза лидерът на РЗС.

Атанас Семов е имал среща с президента Георги Първанов, на нея, от името на РЗС, е поискал държавният глава да сезира Конституционния съд за противоконституционен текст в Избирателния кодекс. Според юристите на "Ред, законност и справедливост" противоконституционна е точка 11 от параграф 1 на допълнителните разпоредби, в която се посочва, че парламентарно представени са партиите и коалициите, участвали на последните избори за парламент и имат парламентарна група към датата на насрочване на изборите и провеждането на консултации за избор на ЦИК.

Според представителите на РЗС този текст ще ги лиши от представителство в Централната, общинските и секционните избирателни комисии. Софийската градска организация на РЗС започват кампания "Изгони депутатите, вземи им заплатите", която е продължение на инициатива за свикване на Велико народно събрание и избор на нова Конституция, каза председателят на организацията Александър Димитров.

Целта на кампанията е да се обсъди възможността за намаляване на броя на народните представители и преосмисляне на ролята на българския парламент.

Народните представители да излязат в неплатен отпуск от 1 май до 23 октомври, когато ГЕРБ предлагат да се проведат президентските и местните избори. За това настояха от "Ред, законност и справедливост" , а Яне Янев припомни, че повече от два месеца той и колегите от партията му в парламента са в неплатен отпуск и не ходят вНародното събрание.

Присъствието на депутатите особено сега, когато президентът обяви началото на политическата кампания за изборите, е безсмислено. И при тази икономическа криза тези хрантутници да лапат такива заплати, да ползват автомобилите на Народното събрание за предизборни цели - е пълен абсурд, подчерта Яне Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 12411 |26.03.2011 Конгрес на Обединени земеделци – Мозер се оттегля . 15| 4698 |24.07.2010 БСП няма да сменя лидера си на конгрес . 7| 5185 |08.01.2010 Премиерът пропуска конгреса си, отива в Израел? . 15| 5192 |28.11.2009 НДСВ разкритикува управляващите на конгреса си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads