Реклама / Ads
11| 4829 |23.02.2010 НОВИНИ

РЗС обвини ГЕРБ във връзка с Доган

.
РЗС заяви, че между ГЕРБ и ДПС е сключено тайно споразумение и в действителност лидерите на двете партии Бойко Борисов и Ахмед Доган са обвързани от съвместни бизнес интереси, а посредниците им са „недосегаеми” за МВР, прокуратурата и ДАНС.
 

Партията на Яне Янев излезе с декларация във връзка с оправданията на депутата от ГЕРБ Любен Татарски, който заяви твърдо, че не му е известно да е разработван от спецслужбите или да е прикриван от тях.
В централата на ПП „Ред, законност и справедливост” са се явили граждани, представили се като служители на ДАНС, които са предоставили следния писмен текст на н.п. от РЗС Тодор Великов в качеството му на член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. РЗС реши да публикува целия текст във вида, в който той ни бе предоставен:
„Бившият кмет на Разлог и настоящ депутат от ГЕРБ Любен Петров Татарски е бил разработван от дирекция „Противодействие на корупцията” в ДАНС по линия на незаконно финансиране на политическите партии и злоупотреба с финансови средства в общините.

Същият е бил заведен на оперативен отчет като обект на Дело за оперативна проверка /ДОП/ с псевдоним „Брокер” в рамките на Групово дело за оперативна проверка „Лабиринт” /продължение на публично известното дело „Лияни”/ с оглед налични данни за незаконно разпореждане със средства на община Разлог с цел незаконно финансиране на политическа партия „Движение за права и свободи” /ДПС/. Касае се за злоупотреби от страна на Татарски с бюджетни средства, неупражнен контрол на обществени поръчки и незаконосъобразни заменки. Заедно с Татарски обект на разработката в груповото оперативно дело „Лабиринт” са били следните лица: Дилян Славчев Пеевски, Бюрхан Илиязов Абазов, Искра Михайлова Копарова, Гюнай Хасан Сефер, Емил Кирилов Иванов, Митхат Мехмед Табаков, Касим Неджми Сали, Мюхетин Рамадан Караоглан. Съответно са били образувани прокурорски преписки в Софийска градска прокуратура /СГП/ във връзка с дела на оперативен отчет в ДАНС ППО „Артисти” и ГППО „Другари”. Същевременно срещу Гюнай Хасан Сефер и Митхат Мехмед Табаков са били повдигнати обвинения и са били образувани наказатени дела, едното от които е внесено за разглеждане в СГС за злоупотреба с общински средства и незаконно финансиране на ДПС във връзка с пътностроителен обект в село Окорш, общ. Дулово. След избирането на Татарски за депутат от ГЕРБ делото на оперативен отчет срещу него в ДАНС е било прекратено. Татарски е свързан с небезизвестната фирма от обръча на Ахмед Доган „Балканстрой”. Същата е наричана в региона „царицата на заменките”. Община Разлог е изтеглила банков кредит от 10 млн. лева за инвестиция в строена от „Балканстрой” спортна зала. Банковият кредит е отпуснат от контролираната от Цветелина Бориславова Сибанк. В нарушение на всякакви правила Татарски е апортирал полигона на автотранспортното училище в Разлог в капитала на голф-игрище, въпреки че е публична държавна собственост на МОН. Теренът е бил „оценен” по 13 стотинки на квадратен метър, а голф-игрището също се строи от фирмата на Ахмед Доган „Балканстрой”. С цел да прикрие далаверата Татарски прави опит да промени статута на училището от държавно в общинско. Към настоящия момент голф-игрището е изградено и функционира като собственост на офшорната компания „Никода”.

РЗС счита, че между ГЕРБ и ДПС е сключено тайно споразумение и в действителност лидерите на двете партии Бойко Борисов и Ахмед Доган са обвързани от съвместни бизнес интереси, а посредниците им са „недосегаеми” за МВР, прокуратурата и ДАНС.
РЗС си запазва правото да информира европейските институции как службите в България се използват за прикриване на престъпления и толериране на удобните за властта престъпници.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5190 |22.02.2010 Обвиниха ченгетата, изнасилили девойка . 0| 4862 |19.02.2010 Разследват 2 ченгета за връзка с Трактора . 2| 4493 |15.02.2010 Екозащитници обвиниха Евдокия Манева за ЗГМО . 6| 4970 |11.02.2010 Б. Велчев: Можем да търсим връзка Трактора - Наглите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads