Реклама / Ads
29| 4547 |11.07.2009 НОВИНИ

РЗС ще подкрепи правителство на ГЕРБ и Сините

.
Димитър Абаджиев Източник: Вяра Йовева
Димитър Абаджиев поиска ВНС, което да махне Лукановата конституция, промяна в Избирателния закон и арести и съд за министри, но най-вече за Ахмед Доган. "Народът уволни Царя дисциплинарно, длъжен е да върне на държавата имотите, които присвои незаконно".
 


Депутатът от РЗС Димитър Абаджиев обяви пред Кирил Вълчев в "Дарик", че партията му ще застане зад коалиция между Сините и ГЕРБ. Това разбира се криело няколко условия. На първо място РЗС ще иска затвор за министри заради съмнения за корупционни практики и схеми. Но най-вече ставало въпрос за арест и съд за лидера на ДПС Ахмед Доган. Като втори приоритет юристът Абаджиев постави събиране на конституционно мнозинство от 161 гласа, което да гласува решение за Велико народно събрание. то трябвало да премахне Лукановата порочна конституция. Като трета, но не на последно място задача, Абаджиев постави тоталните промени в Изборния закон.

Според РЗС за президент трябва да се гласува само и единствено в консулствата на страните. Било пълно безумие в Турция да има 123 изборни секции, в някои от които по 1600-1700 гласа. За парламент от партията на Яне Янев предлагат да се гласува единствено от държави-членки на ЕС. За тази цел РЗС ще разчита на своя представител в ЦИК Михаил Константинов. Абаджиев сподели надеждите си, че до 10 години ще гласуваме задължително, за да спрем купуването на гласовете и машинациите, които се правят до момента. Царската оставка, зам.-председателят на РЗС коментира с думите: "Ако, работите в дадена фирма и ви уволнят заради финансови злоупотреби, освен дисциплинарно уволнен, трябва да върнете и парите, които сте откраднали".

По изчисление на Frognews.bg, за да се стигне до конституционно мнозинство, са нужни 100% от гласовете на ГЕРБ, Синята коалиция, "Атака" и РЗС, които правят общ сбор от 162-ма депутати.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4703 |09.07.2009 Борисов прави правителство до 27 юли, а Станишев урежда с постове . 0| 6320 |06.07.2009 Борисов: И сега имам състава на новото правителство . 5| 4909 |03.07.2009 Синята коалиция се възмущава от реакцията на правителството . 27| 5048 |25.06.2009 Доган е рожба на правителството и парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads