Реклама / Ads
0| 2149 |02.09.2024 НОВИНИ

"От събота до петък една капчица не потече". Месеци наред безводие в Кочериново

.
Месеци наред безводие мъчи жителите на община Кочериново. Въпреки обявения воден режим по няколко часа на ден, дори и в този часови диапазон хората вода по чешмите си нямат.
 

Единадесет са населените места в община Кочериново, които през летните месеци са с проблемно водоподаване.





"Снощи към 19.00 часа дойде водата и в 23.00 ч. вече нямаше. Тази сутрин нямаше капка вода. Много зле. Като през последните две седмици, общо 3 дни ако сме имали вода. Миналата седмица от събота до петък една капчица не беше потекла. Опитваме се от уличните чешми да напълним туби, всеки купува от магазините вода. И много трудно. Изключително трудно за всеки един човек от населените места на общината. Надяваме се проблемът да бъде решен, защото вече хората са изнервени, изтощени от това нещо", коментира Кирилка Вучкова - жител на Кочериново в ефира на БНТ.

 

"От 20 години имахме проблем, той се реши донякъде, но сега - от 20 дни - пак сме зле с водата, имаше моменти, когато 3 дни нямахме вода. А вода в гората, в планината - има. Или това, има една дума, където се казва - във вода газиш, но жаден ходиш. Проблемът при нас не е, че няма вода, както на други места масово, а имаме проблем с организацията на използване на водата. И имам предвид, в община Рила, те хората там нямат водомери. В нито една къща. Водата тече постоянно, напояват градини. Прелива, изтича в реката, а тук при нас има по-малко. Водопроводът е общ. Рила е едно населено място. 1200-1300 човека. Кочериново са 11 населени места. Отделно даваме за Бобошево. И водата, която е 200 литра, за Рила е 3/4. И на всичкото отгоре има байпасове по трасето и допълнително взима. И тук при нас не достига водата. А не, че няма", обобщи Симеон Бозолайски - жител на Кочериново.

 

"Мисля, че като е толкова малко, а водопроводът един, защо няма режим за всички селища, и за община Рила, и за община Кочериново. Един водопровод, един резервоар, граждани на една държава. А пък едните имат непрекъснато, а на другите препоръката е да икономисват. Какво да икономисваме, като няма?", чуди се Кирил Кирилов, жител на Кочериново.







Отговор от местната власт няма. Единственото, което правим е в момента с срещите, които се провеждат между кмета на общината господин Станислав Горов и Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

 

Днес ще се проведе и друга среща, на която ще се разисква именно този проблем с липсата на вода в град и община Кочериново. На 28 август кметът на общината проведе среща с представители на МРРБ, след която среща е последвала и такава между МРРБ и ВИК Холдинг.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2360 |02.09.2024 Илхан Андай: Радев разчита на Доган за 52-ото НС, когато ще се създаде и президентски проект . 2| 2762 |02.09.2024 Година след огромното бедствие: Царево отново е под вода . 14| 2262 |02.09.2024 Александра Милева, която запали руския флаг: Бяхме в мазето на един дядо в Донбас, около нас падаха бомби . 6| 2149 |02.09.2024 Напрежение и при БСП. Свиленски: Зафиров не може да регистрира партията в ЦИК, превратаджия е!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads