Реклама / Ads
15| 4892 |06.06.2021 НОВИНИ

Сачева излезе, за да маже след Митов. Нямало общо между корупцията и ГЕРБ

.
Деница Сачева
Вчера оня печален проектопремиер, новото лице на ГЕРБ - Даниел Митов, неволно направи едно самопризнание - служебното правителство заменяло една корупционна схема с друга (своя). Днес с тежката задача да замазва обществените очи с куп опорки и с голи гърди да брани Вожда се е заела бившата социална министърка Деница Сачева. Тя пък обяснява, че не формацията не разпознавала Борисов в израза “настоящ политически лидер”.
 

Въпросното определение фигурира в мотивите към решението на САЩ за звучния шамар за България по закона “Магнитски”. Трима души и свързани с тях фирми бяха осветени. Споменават се имената на Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков. В мотивите към санкциите за бившия хазартен бос се посочва, че той е давал подкуп на “действащ политически лидер” у нас, а това даде повод за спекулации. Бойко Борисов е едно от спряганите имена. 

 

Но това нямало как да бъде вярно. И Сачева даже даде солиден аргумент в подкрепа на това твърдение - ако било вярно, Борисов нямало да бъде приет от американския посланик Херо Мустафа в същия ден.

 

Сачева добави, че политическите лидери, които са се срещали и работили с попадналия под санкциите на САЩ Васил Божков, са Александър Паунов и Мая Манолова. 

Всичко според Сачева започнало след повдигнатите от прокуратурата обвинения срещу Божков. Това довело до безпрецедентна атака, платени провокатори и хората, които протестирали по площадите миналото лято. Така бил създаден и политическият му проект “Българско лято”. 

 

“На този фон г-н Божков не само, че получи одобрението на президента, който каза, че той звучи по-убедително от обвинителите си, но дори използва възможности да участва в служебното правителство - чрез МВР, например, а вероятно и чрез други назначения. Знаете, че началникът на кабинета на министър Бойко Рашков подаде оставка, като една от основните причини за това, вероятно е фактът, че тя е сред учредителите на "Българско лято", коментира още Деница Сачева.  

 

Тя не се съгласи с твърдението, че ГЕРБ е токсична партия и подчерта, че корупцията не е модел от последните 10 години:

 

"Категорично не асоциирам модела на корупция с политическа партия ГЕРБ", обясни категорично Сачева. 

 

На кого да вярваме? На Митов от вчера, или на Сачева от днес? 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 7724 |19.05.2021 Сачева аут от Надзорния съвет на НОИ . 10| 7435 |17.05.2021 Димитър Стоянов: Кой излъга - Борисов или/и Сачева? . 9| 2901 |12.05.2021 Сачева към наследника си: Оставяме министерството в добро състояние . 14| 4409 |12.05.2021 Владимир Дончев: Прекалено изпитание за нервите е Сачева, Дончев и Митов по трите телевизии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads