Реклама / Ads
47| 7455 |07.10.2020 НОВИНИ

Сачева повтори: Държавата се грижи за всички. Няма как да има корупция

.
Не сме щедри и не раздаваме пари на калпак. Държавата реагира, защото има криза, а не защото има протести. Винаги сме чували протестиращите и никога не сме втърдявали тона спрямо тях. Винаги съм гледала реално на ситуацията и съм приемала реалната критика, но не мога да приема някой да опитва да ми затваря устата, не мога да приема, че на улицата няма платени протестиращи, не мога да приема, че в България нищо не се случва и страната е пропита от корупция.
 

Думите са вече познати и идват от устата на социалния министър Деница Сачева, която беше гост в ефира на Българската национална телевизия.

 

Сачева повтори за пореден път основните тези, с които се изправи пред журналиста от “Дойче веле” Тим Себастиан и които упорито повтаряше пред родните медии в месеците преди това, а именно:

 

Има данни и факти, които показват точно обратното - БВП расте, минималната заплата расте, пенсиите се увеличават.

 

“За поредна година социалните разходи в бюджета ще бъдат най-много, което показва, че държавата се грижи за гражданите си. Ясно е, че има проблеми, примерно с къщите за гости, но там започнаха разследвания и нещата се случват. В момента също така има редица дела срещу хора от високите етажи на властта. Нека да видим как ще приключат те и тогава да коментираме. Не мога да приема всичко да бъде представяно крайно и негативно. Винаги трябва да гледаме реално на събитията”, посочи Сачева.

 

Изказването й идва и на фона на новината, че правителството ще отпуска помощи за всички деца.

 

“Предложението за детските надбавки ще бъде заложено в бюджета за следващата година. Тази идея я обмисляме отдавна в министерството и се дължи на кризата, която удари всички. По този начин показваме, че социалната политика е за всички, държавата подкрепя всички и всички деца са равни. С това решение ще върнем усещането, че държавата помага и е на всички”, посочи Сачева и допълни:

 

“Максималният осигурителен доход няма да се увеличава. Тревогата затова дойде от предложенията за увеличение на пенсиите, но двете неща не са свързани. Ние сме поели ангажимент, че няма да вдигаме данъците и ще го изпълним. Отново ще повторя, че няма да има вдигане на максималния осигурителен доход. Относно пенсиите идеята е след преизчислението от 1 юли догодина минималната да стане 300 лева, а маскималната над 1 400 лева. Пенсиите между 300 и 369 да се увеличат с 10%. Пенсиите между 369 лева и максималната да се увеличат с 5%. Добавката от 50 лева за всички пенсионери ще остане до края на март месец. Така отново показваме, че държавата се грижи за всички".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 13855 |04.10.2020 Икономист: Неуважаема г-жо Сачева, не си служете с неистини . 24| 7441 |04.10.2020 АЕЖ: Държавата да връчи акт, не орден на Петьо Блъсков . 6| 7627 |02.10.2020 Мартин Димитров за Сачева: Да представяш бюджетната рамка като “инвестиция в образование” е абсолютен фейк . 24| 8449 |01.10.2020 Татяна Кристи: Сачева удивително прилича на секретар на ЦК на БКП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads