Реклама / Ads
68| 5270 |22.07.2020 НОВИНИ

Сачева повтори: Не сме чули конкретни искания от протестиращите

.
Деница Сачева
Деница Сачева отново не е чула конкретни искания от протестиращите граждани. Това е основният лайтмотив в изказванията на социалния министър от последните седмици. Сиреч - от началото на недоволството срещу управляващите.
 

"Чули сме искания, свързани с оставки и диалогът продължава да бъде диалог за хора, а не за идея. Така че ние очакваме да чуем конкретни идеи и разбира се сме готови да се срещнем да разговаряме, да обсъждаме това. Когато говорим за младите хора, това е части от политиките, за които бяха договорени вчера толкова много пари за България от министър- председателя. Защото за младите хора определено има нужда да се работи по много повече теми - по теми, свързани с иновации, предприемачество, дигитализация, култура, екология", каза Сачева в ефира на Българската национална телевизия.

 

Липсата на диалог за идеи и политики е основна опорна точка, която чухме и миналата седмица в ефира на bTV. Днес представителите на властта не пропуснаха да похвалят договорените от Европа пари, които бяха определени като успех за България.

 

“Има протестиращи, но има и много хора, които биха предпочели да се запазят законите и конституцията на страната. Кабинетът трябва да завърши своя мандат в този си състав”, посочи Сачева.

 

Не е ясно обаче какво означава “този състав” предвид факта, че съществува обещанието за основен ремонт. Иначе казано - смяна на министри. Рокади ще има след коалиционен съвет.

 

“Има задачи със срокове, които би трябвало да бъдат изпълнени. Предстои актуализация на бюджета, приемане следваща година. Трябва да има действащ парламент. При липса на парламент един социален министър не може да направи нищо”, призна Сачева.

 

Тя бе категорична - връзката между управляващи и избиратели не е скъсана. Подобно изказване чухме вчера и по време на изявлението на вицепремиера Томислав Дончев след гласуването на вота на недоверие.

 

Относно одобрението България да получи 29 млрд. евр, Сачева акцентира на нашата готовност да усвоим тези финанси. Социалният министър бе категоричен - бързо трябва да бъдат подготвени проекти и програми.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9487 |21.07.2020 Николай Марков: Гледам министър Сачева и си мисля за силата на парите . 35| 5233 |20.07.2020 Деница Сачева: Лицата от "Отровното трио" са аватар на провалени политици . 24| 6523 |13.07.2020 Деница Сачева категорична: Няма да има оставка. Плаши ни със зимата и безработицата . 35| 5680 |12.07.2020 Деница Сачева плаши протестиращите със ”сериозна зима” и епидемичната обстановка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads