Реклама / Ads
9| 3096 |21.04.2023 НОВИНИ

Сачева приглася на Борисов. Искат ПП-ДБ официално да се "молят" на ГЕРБ за подкрепа

.
Източник: БГНЕС
ПП-ДБ да излязат и да се помолят на ГЕРБ за подкрепа. Тази теза лансира по-рано днес лидерът на партията Бойко Борисов, а по-късно бе очаквано повторена и от подчинените му. Деница Сачева заяви пред bTV, че партията призовава ПП-ДБ ясно да кажат от кого очакват подкрепа и ако това са ГЕРБ, да има лидерска среща.
 

"Ние призовахме ПП-ДБ да излязат и да кажат от кого очакват подкрепа за евентуално правителство с техен мандат. Ако очакват такава подкрепа от ГЕРБ, трябва да се проведе лидерска среща, на която да се обсъдят приоритетите. Ние искаме да знаем какви са намеренията на ПП-ДБ", каза още Сачева.

 

Според нея България има нужда от редовно правителство и повече време за губене в избори няма.

 

По думите й ако ПП-ДБ разчитат на "Възраждане", ДПС и др. е редно да го кажат.

 

"ГЕРБ-СДС има много варианти и това се вижда. Вижда се, че ПП-ДБ по-скоро трудно биха намерели подкрепа и в този смисъл ние затова се обръщаме към тях, за да се ориентираме кой вариант бихме могли да изберем. По отношение на първия мандат, решенията ние ще ги вземем, когато ПП-ДБ свалят картите. Искаме повече конкретика, повече ясни намерения“, подчерта тя.

 

Относно т.нар. "джентълменско споразумение“ политикът обясни, че то е било обвързано с това да има ясни преговори за правителство.

 

"По отношение на законодателството – ние имаме принципни позиции. Ние сме "за“ съдебна реформа, "за“ да се реализира Планът за устойчивост, Шенген, Еврозоната. Нашите принципи са ясни и ние сме поели определени ангажимент към нашите избиратели. Ние вероятно сме политическият субект, който най-малко се грижи за това как ще изглежда. За други фетишите имат голямо значение. Ние бихме работили с правителство от експерти, и с правителство от фигури, които могат да носят политическата отговорност", категорична бе Сачева.

 

Запитана дали от ГЕРБ-СДС биха потърсили подкрепа от БСП, тя коментира, че с БСП би било трудно да се работи, защото двете партии нямали общи виждания по определени теми – Украйна, Еврозоната, социалната политика и т.н.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3493 |26.03.2023 Сачева призна: Ние нищо не свършихме, но и вие нищо не свършихте . 6| 6138 |09.12.2022 Гешев претопли спомена за ранния Борисов. “Бялото” май се оказа “зелено” . 6| 27359 |06.12.2022 Адв. Величков: Баце ругае ”шарлатаните” от Промяната в ефир, а Сачева стои в студиото като гербова марка . 5| 3477 |02.12.2022 Деница Сачева, ГЕРБ-СДС: Да дойде понеделник и всички ще разберат много отговори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads