Реклама / Ads
2| 4559 |01.02.2019 НОВИНИ

Съдът остави в ареста Николай Банев

.
Източник: БГНЕС
Спецсъдът гледа мярката за неотклонение на Банев, прецени, че молбата на адвоката му за изменението й трябва да бъде оставена без уважение и остави бизнесмена в ареста.
 

Според съда има обосновано предположение, че Банев, жена му и майка му са извършили заедно престъпления, които били доказани от показанията на свидетелите и документите.

 

В думите си към съда Банев обвини заместник-главния прокурор Иван Гешев в лъжа. “Съжалявам, че шефът на тези двама души излъга българския народ, че „АКБ Форес” е източило 2/3 от българската икономика. Прочетох томовете. Аз наистина мислех, че съм в детската градина. Всяка една дейност , която съм правил, се опитва да се изкара като криминално деяние. Съжалявам, че съм толкова рязък. Повече от смешно е да се твърди, че един човек от кабинета си и по телефона може да свърши толкова крупни престъпления. Да, „АКБ Форес” се развиваше чудесно, докато не дойде на власт правителството на ГЕРБ. Да, развиваше се чудесно до преди световната икономическа криза. В този случай прокуратурата действа поръчково, без никакви документи. Всички суми са изсмукани от пръстите . Моите адвокати ме съветват да поискам по-лека мярка”, каза Банев.

 

Специализираният апелативен съд остави Николай и Евгения Баневи в ареста на 13 декември 2018 г. Семейството бизнесмени бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември 2018 г.

Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 престъпления от общ характер. Според прокуратурата от 2005 г. до задържането им в Ница Баневи източили четири предприятия, укрили десетки милиони данъци и изпрали повече от 1 млрд. лв.

 

Майката на бизнесмена Мария Банева също се сдоби в обвинение. 77-годишната жена отговаря за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари. Мария Банева остана на свобода срещу 10 хиляди лева гаранция.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3875 |01.02.2019 Специализираният съд решава днес остават ли в ареста Баневи . 2| 4389 |26.01.2019 Спецсъдът остави в ареста полицаите от Четвърто РПУ . 1| 4141 |26.01.2019 Наоми Осака постави на колене Петра Квитова . 0| 4122 |24.01.2019 Убиецът от ”Банишора” остава в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads