Реклама / Ads
0| 2764 |17.06.2022 НОВИНИ

Съдът отряза КЕВР за Младежкия театър

.
Младежкият театър получи благословията на регионалното министерство да ползва имота си.Младежкият театър ”Николай Бинев” в София ще има възможността да реализира плановете си за нова куклена сцена в имота, около който се създаде напрежение в края на месец май.

Днес Министерството на културата обяви, че полученото становище от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на 16.06.2022 г. напълно съвпада с тяхното мотивирано становище в подкрепа на Младежкия театър от 08.06.2022 г.


Напрежение по темата възникна, след като в края на месец май директорът на театъра Михаил Байков и зам.-директорът Делян Тодоров дадоха сигнал в социалните мрежи, че Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) се опитва да придобие техни помещения на основание, че имотът е с "отпаднала необходимост". Те обаче отрекоха това, като казаха, че имат планове за създаването на нова сцена за куклен театър именно там.

 

За да запазят имота си беше необходимо Министерството на културата да съгласува тези планове с регионалното министерство, което, според ръководството на театъра, не се е случило, въпреки предприетите от тяхна страна действия по процедурата.


В последвалата размяна на реплики министърът на културата обяви, че "безапелационно" застава зад исканията на Младежкия театър, макар да не одобрява начина на обявяване на проблема - чрез постове в социалните мрежи. Междувременно от КЕВР поясниха, че не са искали безвъзмездно да придобият имота, а да плащат наем за него, но той да е в същия размер, в какъвто е бил за предишните му ползватели - "Алианц", напуснали го преди година.


Проблемът сега окончателно се разрешава, а от Министерството на културата изказаха благодарност към всички, които подкрепиха позицията пространствата за културата да продължават да функционират именно като такива.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 12665 |16.06.2022 Радослав Бимбалов за отрязаната глава на Никола Минчев и последната продажба на Слави . 0| 2522 |13.06.2022 Шефът на КЕВР: Без Чирен и газовата връзка с Гърция има риск за доставка на газ към топлофикациите . 0| 2666 |10.06.2022 Съдът реши: Елена Удря ще бъде екстрадирана в Румъния . 0| 2443 |10.06.2022 КЕВР утвърди цена на газа с 13% по-ниска в сравнение с май
Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Реклама / Ads