Реклама / Ads
2| 6595 |29.03.2018 НОВИНИ

Съдебният процес за рекет срещу Марешки тръгва отначало

.
Пресслужбата на Окръжен съд - Варна съобщава, че днес е започнало отначало делото за рекет и нанасяне на лека телесна повреда срещу зам.-председателя на парламента Веселин Марешки и варненката Красимира Колева, пише ”Сега”.
 
То стартира през 2015 г. във Варна, после бе пратено на Софийски градски съд, върна се отново в морския град, в края на 2017 г. съдебният състав си направи отвод, поради което сега тръгна отново.

Обвинението твърди, че през 2014 г. бизнесменът Асен Миланов, наемател на пицария, е бил принуждаван да плаща на подсъдимите наем от 10 000 лева, вместо на наемодател, с който имал договорни отношения. "След като Асен не започнал да плаща наем на подсъдимите, двамата предприели действия. Подавали жалби и инициирали проверки на законността на изградена външна конструкция, с която била увеличена площта на заведението, довели до събарянето й. Впоследствие, след искане на Красимира, било прекратено и електрозахранването в обекта", пише в съобщението на съда.

Варненци припомнят, че всичко това бе съпроводено с големи скандали пред пицарията. При една разправия се появи и варнеският общински съветник Костадин Костадинов. Той си тръгна насинен, заради което Марешки получи обвинение и за лека телесна повреда. Пред съдебният състав днес Миланов обяснил, че бизнесменът ударил с юмрук в лицето Костадинов, след като преди това общинарят тръгнал да го снима.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7306 |15.03.2018 Експерт пред Фрог: В рекетьори ще се изродят частните гардове с полицейски правомощия . 0| 5403 |28.02.2018 Адвокатите на Цв. Василев искат процеса за КТБ да бъде спрян, настояват за ново разследване . 0| 4435 |20.02.2018 Стартира процесът срещу Йоан Матев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads