Реклама / Ads
5| 7308 |15.03.2018 НОВИНИ

Експерт пред Фрог: В рекетьори ще се изродят частните гардове с полицейски правомощия

.
Симеон Иванов
Управляващите решиха да дадат полицейски правомощия на частните охранители, защото видяха, че не могат да се справят с проблема със сигурността и най-вече с осигуряването на обществения ред. Те изтърваха окончателно битовата престъпност. Отделно не могат да намерят мотивирани кадри за решаването на проблема. Това каза пред Фрог нюз Симеон Иванов, секретар на института за изучаване на тероризма и сигурността.
 

Всеки началник в МВР трепери за мястото си и знае,че ако го махнат, ще трябва да отиде в частния бизнес. И кой е този бизнес, ако не охранителния. Няма никакъв проблем да има частни охранители фирми, но не бива те да се ангажират със задачите на полицията. Видяхме, че благодарение на корупцията, вече имаме частен КАТ, частен БОР, частна прокуратура, частни съдилища. А се питаме защо са напуснали 3 млн. души! Хората искат да живеят в държава, а не в частна структура.

 
Забележете, че по-голямата част от българските олигарси, минаха през частния охранителен бизнес. Например убитият наскоро Петър Христов. Той стана голям бизнесмен , докато охраняваше захарните заводи в Горна Оряховица. Светът се готви за война и тези, които ще издържат, са държавите със здрава и силна власт. Вие представяте ли си Ердоган да възложи борбата с престъпността в Турция на частни фирми?! Безумно звучи.


Ако им дадете много власт, частните охранителни структури биха се изродили много бързо в рекетьорски организации. Те ще станат въоръжени дружини на местните кметове- феодали. Е тогава ще има тотален разпад на държавността, защото всеки регион ще си бъде независима губерния. По-добре кметовете да се обявят за потомствени князе и оттам нататък да предават властта на синове и дъщери. Ако се дадат полицейски правомощия на частните охранители, много малка ще е крачката към създаването и на частна армия.

 

В момента има доста паравоенни формирования, които или контактуват, или пък враждуват помежду си. Те се употребяват от различни политически сили. Властта не ги закача, защото още не са започнали да й пречат. ДАНС би трябвало да ги контролира. Но никой не може да каже в какво биха могли да се изродят по-нататък.

 

Кметовете не правят общинска полиция заради високата цена на услугата. Представете си какво би станало между две враждуващи  частни охранителни структури на два съседни региона? Ще станем свидетели на побоища и терор. Ако кметовете си направят лични охранителни фирми и на тях им се дадат полицейски правомощия, те ще заприличат на Ценко Чоков.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8898 |15.03.2018 Р. Гълъбинов за Фрог: Оборудването за АЕЦ ”Белене” може да се монтира при АЕЦ ”Козлодуй” . 2| 7468 |15.03.2018 Георги Вулджев пред Фрог: Пари за пенсии няма, няма и да има . 9| 10424 |15.03.2018 Таско Ерменков пред Фрог: Гинка вместо Борисов ли се снима за сделката с ЧЕЗ? . 1| 5337 |15.03.2018 Едва 10 от 163 партии са подали отчетите си пред Сметната палата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads