Реклама / Ads
0| 2824 |15.06.2022 НОВИНИ

Съдят в Мюнхен за поръчково убийство близък до Рамазан Кадиров

.
Руски гражданин беше изправен пред съд в Мюнхен по обвинения в опит за поръчковото убийство на чеченски дисидент от името на хора, свързани с чеченския лидер Рамазан Кадиров.
 

"През първата половина на 2020 г. член на охранителния апарат на президента на Чечения Рамзан Кадиров сключи договор с обвиняемия Валид Д. да организира убийството на опозиционер в изгнание в Германия“, пишат прокурори, цитирани от агенция "Ройтерс". Според обвинението той е намерил пистолет с боеприпаси и заглушител, получил адреса на мишената си и прекарал лятото на 2020 г. в обхождане на района, в който живее. 


Валид Д., чието пълно име не се публикува по силата на германския закон за поверителност, отрича обвиненията.


По-рано тази година германските медии съобщиха, че планираната жертва е Мохмад Абдурахманов, чийто брат Тумсо също беше обект на опит за убийство през февруари 2020 г.


Самият Мохмад е отявлен критик на Рамазан Кадиров.


Нито един почтен чеченец не би навлязъл на украинска територия с оръжие в ръка, за да се бори за интересите на Руската федерация и нейния президент Владимир Путин“, каза той в скорошно видео в YouTube, според обществената телевизия BR.


Съдебният процес, който ще продължи до декември, хвърля нова светлина върху дейността на руските агенти в Германия и Европа, включително тези на поръчкови убийци от Чечения, където Кадиров получи от Русия пълна свобода да действа.


Миналата година руснак беше осъден за убийството през 2019 г. на грузински гражданин Зелимхан Хангошвили посред бял ден в централен парк на Берлин. Руският гражданин Вадим Красиков бе осъден на доживотен затвор за убийството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4506 |09.03.2022 Адв. Иля Новиков: Нюрнбергският процес е забравен! Ще съдят руските престъпници и в Хага, и в Харков, и.... . 46| 11270 |19.02.2022 Зеленски в Мюнхен: Да чакаме в ковчезите ли? Ако сте убедени, че руската инвазия в Украйна е неминуема, е време за действия . 21| 4616 |19.02.2022 Кирил Петков очи в очи с Джонсън, Зеленски, Гарибашвили и Санду в Мюнхен . 20| 3656 |19.02.2022 Зеленски преди конференцията в Мюнхен: Украйна няма да отговори на провокациите в Донбас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads