Реклама / Ads
51| 6990 |12.07.2012 НОВИНИ

Съдия по „Октопода” се разболя, Трактора уплашен за живота си

.
Алексей Петров
Болест отложи делото „Октопод”. Този път обаче се разболя шефката на съдийския състав Румяна Ченалова, а не както обикновено - някой от обвиняемите. По този начин Софийският градски съд за пореден път не се произнесе по мярката за неотклонение на основния подсъдим Алексей Петров, който в момента е в ареста.
 
Адвокатът на бившия съветник в ДАНС Васил Василев нарече случилото се отказ от правосъдие.

Процесът ще продължи, след като стане ясно кога съдия Ченалова ще може отново да води делото. Тогава тя ще се свърже със страните и ще бъдат насрочени нови дати.

 

Очаквам оттук нататък всичко. Страхувам се за живота си. Това извика към журналистите конвоираният арестант Алексей Петров, след като узна, че съдия Ченалова е болна и няма да му се гледа мярката.

Според обвинението Петров - Трактора, заедно с другите подсъдими Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов, е участвал в организирана престъпна група, занимаваща се основно с рекет. Подсъдими са още и Кирил Топалов и бившият прокурор Цеко Йорданов, който отговаря за осуетяване на наказателно преследване.

Самият Петров е известен с многобройните си заболявания, които се изострят, когато влезе в ареста. Докато е на свобода той се явява на заседанията по делото във видимо добра форма. Щом му сложат белезниците обаче, го налягат болести. Така стана и след 3 май, когато Петров бе аруставан заради показания на свидетели, че ги е заплашвал и притискал да променят показанията си.

От затвора до медиите достигна новината, че Петров страда от от дископатия, артрит и силни болки в краката. По тази причина съдът разпореди да бъде прегледан от специалисти и да бъде изследван на скенер и ядрено-магнитен резонанс.
От 23 май досега той е бил преглеждан почти през ден от невролог, ортопед и травматолог, които са от болницата на софийския затвор. Те са установили, че Алексей има коксартроза, артрит, дископатия, изтръпване и болки в краката.

На 1 юни лекарите му предписали аналгетици. На 8 юни неврологът обяснил, че не се изискват специални изследвания. След няколко дни специалистите отново били викани заради болки в лявата област на тялото и десния крак.

На Петров бил назначен рентген за 4 юли в МВР болница. Адвокатите му обаче поискаха той да бъде прегледан по-рано, защото страданията му били много силни. Те дори предложиха това да стане на платен прием във ВМА или Медицинска академия.

Преди близо две години Алексей Петров бе пуснат от ареста пак по здравословни причини. Тогава експертиза сочеше, че ако не му се направят три спешни операции, може да се стигне до фатален край. Магистратите проявиха разбиране и пуснаха Трактора да се лекува. Вместо да легне в операционната обаче бившата барета се кандидатира за президент и се впусна в предизборна кампания. Наблюдатели на знаковия процес предполагат, че това ще е един от аргументи на прокурорите мярката му да не бъде променяна. Друг аргумент, който бил още по-основателен, е, че на свобода Трактора ще е в състояние отново да оказва натиск на свидетели по делото.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6007 |26.06.2012 Мистериозен нов свидетел готов да се изправи срещу „Октопода” . 21| 12986 |21.06.2012 Човек на „Октопода” и д-р Джунков бранят шефове на „Пирогов” . 27| 7011 |13.06.2012 Поръчан атентат срещу свидетел по „Октопода”; Трактора станал кмет в затвора . 35| 6687 |04.06.2012 Кети Маркова се закле като съдия в Конституционния съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads