Реклама / Ads
3| 3071 |14.02.2022 НОВИНИ

Сагата с подпорната стена: Инвеститорът ще иска ново разрешително

.
Ново разрешително за строеж ще иска инвеститорът, който стои зад скандалния строеж на Шофьорския плаж на Алепу, станал печално известен в общественото пространство като “подпорна стена”.
 

Това намерение идва след като миналата седмица институциите посочиха, че трябва да се пристъпи към събаряне. Причината - окончателното решение на Върховния административен съд, с което разрешителното за строеж бе обявено за нищожно. Освен всичко екоминистърът Борислав Сандов посочи, че МОСВ е наредило на инвеститорът плажа да се рекултивира. 

 

Междувременно настоящият инвеститор на строежа Стоян Василев в прессъобщение до медиите обясни, че не е бил уведомен какво се случва.

 

"Стартирането на процедурата не ни изненадва. Изненадва ни това, че в медийното пространство се хвърлят информация, за която ние, като заинтересована страна, не сме уведомени по надлежния ред. Към този етап нямаме никаква официална кореспонденция, в която да сме информирани за тези действия. Нямаме нищо „черно на бяло“, с което да имаме някакви вменени задължения“, разказа той пред bTV.

 

По думите му експертите ще констатират, че съоръжението функционира правилно и спира свлачищните процеси. Припомняме, че преди три дни стана ясно, че според  разпореждането на ДНСК строежът ще бъде съборен, като ще остане единствено частта, изпълняваща реални укрепващи свлачището и терена функции.

 

“Съдът много ясно каза, че обявява строителното разрешение за "нищожно", но не намира нищо незаконно в строежа. Това ни дава пълното право да изчакаме необходимите процедури и да си поискаме ново строително разрешение“, добави Василев.

 

Припомняме още, че сагата с “подпорната стена” избухна през лятото на 2020 г. и предизвика бурни обществени реакции. Оказа се, че съдружник в архитектурното бюро, отговорно за проекта е арх. Ангел Захариев - съпруг на бившата външна министърка от ГЕРБ Екатерина Захариева. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3296 |13.02.2022 Чака се решението на ВАС, за да стартира премахването на ”подпорната стена” на ”Алепу” . 20| 4290 |09.02.2022 Сагата със “златните паспорти”: ДПС иска Гешев да разпита Йорданова . 7| 5185 |09.02.2022 Плажът край “Подпорната стена” на Алепу да се рекултивира, нареди МОСВ . 11| 3095 |08.02.2022 Прокуратурата: Изпълнителната власт да не се меси в сагата с ”Булгаргаз”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads