Реклама / Ads
5| 5527 |16.06.2020 НОВИНИ

Само ББР ще дава безлихвени кредити. Вижте какво още ще решава правителството

.
Заседание на Министерски съвет Източник: БГНЕС
Очаква се на утрешното си редовно заседание Министерският съвет да промени свое решение - 257 от 2020 г., за одобряване на ”Програма за гарантиране на безлихвени кредити в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19” и за възлагане на изпълнението й на ”Българска банка за развитие” АД.
 

Министерският съвет ще одобри допълнителни разходи/трансфери за 2020 г. за изплащане на стипендии по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2020 г., както и допълнителен трансфер по бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2020 г. Кабинетът ще одобри също и допълнителни разходи/трансфери за 2020 г. за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност.

 

Министерският съвет ще одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на външните работи за 2020 г. и проект на решение за участие на България в инициативата на Международния валутен фонд за набиране на средства за Доверителния фонд на Международния валутен фонд за предотвратяване и ограничаване на щетите от бедствия.

 

Кабинетът ще упълномощи министъра на финансите да потвърди сумата за прехвърляне от Националния фонд за преструктуриране на банки в Единния фонд за преструктуриране, и за одобряване на проект на Споразумение за кредитна линия между България като кредитор и Единния съвет за преструктуриране - като кредитополучател.

 

Правителството прланува да одобри и проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование и допълнение на Наредбата за работното време, почивките и отпуските, съобщи пресслужбата на кабинета. Министрите ще одобрят и създаването на лечебно заведение за болнична помощ.

Със свое решение се очаква кабинетът да освободи председателя и членовете на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата и да определи състава й.

 

Министерският съвет ще предложи на парламента за ратифициране Междуправителственото споразумение между България и Гърция за междусистемната газова връзка Гърция - България (проект IGB).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6164 |16.06.2020 Две банки вече няма да дават безлихвени кредити . 22| 8225 |16.06.2020 Иван Бакалов: С ”дийп фейк” оправдават простащините на Борисов . 23| 9152 |15.06.2020 Арман Бабикян: ГЕРБ не са десница, а чиста болшевишка хунта, раздаваща на приближени ортаци . 25| 5354 |15.06.2020 Тодор Кантарджиев: Хората без симптоми трудно заразяват. Само 1% са се срещали с COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads