Реклама / Ads
1| 4657 |01.01.2016 НОВИНИ

Само трима препили в "Пирогов", пострадали от бомбички във Варна

.
"Пирогов"
Трима препили в "Пирогов" на Нова година. Трима варненци са приети в болница с различни наранявания от пиратки в новогодишната нощ. Апартамент изгоря навръх Нова година в Мездра. Ммомче почина от алкохолно натравяне в Банско.
 
В новогодишната нощ в „Пирогов” не са постъпвали пострадали от бомбички и пиротехнически изделия, а броят на хората отишли в спешния център заради употреба на алкохол е незначителен. Така обобщи информацията за постъпилите пациенти в болничното заведение на традиционния новогодишен брифинг „Пирогов” д-р Стоян Сопотенски.

Заместник-директорът, отговарящ за медицинската дейност и завеждащ Спешното отделение в болницата, заяви, че 62-ма души са прегледани в Спешна помощ през изминалата нощ - седем, от които са хоспитализирани. В хирургическия кабинет са постъпили девет души със стомашни проблеми, в токсикологията 10 човека, като трима от тях са с алкохолно натравяне и 7 с алергични реакции.

„За последните седмици след коледните празници в болницата има 21 хоспитализирани с инфаркт. Двама от тях са от изминалата нощ. 18 човека от хоспитализираните с инфаркт са дошли сами в „Пирогов” и това е ясен белег, че те разпознават лечебното заведение като място, където ще получат адекватна медицинска помощ“, посочи д-р Сопотенски. Той уточни, че в шокова зала не е приет нито един пациент, което пък е знак, че през изминалата новогодишна нощ не е имало катастрофи и измръзнали хора.

Д-р Сопотенски обаче допълни, че за изминалата година има ръст на неосигурените хоспитализирани лица – те са с 20 души повече от изминалата година, като общият им брой за 2015 г. е 323 души. По думите му, средно около 320 000 лв. са стрували на болницата тези неосигурени пациенти.

Трима варненци са приети в болница с различни наранявания от пиратки в новогодишната нощ, съобщава Petel.bg, като се позовава на информация от МБАЛ "Света Анна".Общо 145 са преминали през Спешното отделение на болницата само през празничната нощ. 18 от тях са настанени за лечение в здравното заведение, а на останалите е оказана помощ и са напуснали лечебното заведение.

В Новогодишната нощ няма родени бебета в Родилното отделение на МБАЛ "Света Анна", уточняват още от здравното заведение.

Апартамент изгоря навръх Нова година в Мездра. Огънят е лумнал вчера около 6 часа. Собственикът на жилището, който е от село Зверино, веднага сигнализирал за пожара на телефон 112, съобщава Tribali.infoлПламъците успели да унищожат напълно една от стаите на апартамента и да обгорят две от стените на други две стаи и банята.

Изгорели са и диван, фотьойли, секция, килими и табуретки. Нанесените щети са в процес на изясняване. На мястото са пристигнали пожарникари, които загасили огъня.

Причината за пожара е самозапалване на вътрешен комин. По случая е образувано досъдебно производство.

Момче на 15 години почина в първите минути на Новата 2016 година в Банско. Най-вероятно смъртта му е настъпила вследствие алкохолна интоксикация.30 минути след полунощ е получен сигнал за колабирал 15-годишен младеж от компания, празнуваща в ресторант над Банско. Той е родом от града.

Когато екипът на Спешен център-Банско тръгва към подадения адрес, повикването е отказано с мотива, че младежът се транспортира към спешна помощ с личен автомобил. При пристигането пред болницата в Банско, момчето вече било мъртво. Със същия автомобил 15-годишният младеж е закаран до МБАЛ-Разлог.

Към 3 часа тази нощ тялото на починалото момче е прието за аутопсия от съдебен лекар в МБАЛ-Благоевград. За инцидентът е уведомена Районна прокуратура-Разлог.

Починалият имал рана на главата, която може да е получена вследствие на падане след загубата на съзнание. По неофициална информация починалият младеж е употребил алкохол. Служители на РУП-Банско работят по случая.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 12078 |29.12.2015 Цинизъм! НСО профуква парите на 18 „Български коледи“ само за година . 33| 12100 |29.12.2015 Само във Фрог: Доган се готви да „опраска “ и главния мюфтия . 17| 10319 |27.12.2015 Само във Фрог: Доган на лов за „мъжка секретарка“ . 6| 4890 |27.12.2015 Герджиков: Не отвориха широко вратата за съдебната реформа, само я открехнаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads