Реклама / Ads
20| 14799 |02.07.2020 НОВИНИ

Само във Фрог: Адвокат от „Осемте джуджета“ – бивша секретарка на Пепи Еврото и дъщеря на магистрат от ВКП

.
Майката на адв. Магдалена Мончовска- Ангелина и Петър Петров - Еврото
Адвокат Магдалена Мончовска, която се оказа един от героите в разследването „Осемте джуджета“ на Антикорупционния фонд, е бивша секретарка на Петър Петров – Пепи Еврото и дъщеря на висш прокурор от Върховна касационна прокуратура. Това показа проверка на Фрог Нюз в публични регистри.
 

Мончовска, в качеството си на секретарка на Пепи Еврото, докато той е бил шеф на Следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СГП), се е считала за негова дясна ръка и най-доверен човек. Когато Петров напуска системата през 2015 г., тя също си тръгва с него. Чак през 2018 г. името й е вписано като редови адвокат в Софийската адвокатска колегия.  Не намираме обаче нейна кантора, а само личният й номер, който е 130069010.






Магдалена Мончовска, като верният човек на Еврото, е определена през 2013 г. от него да работи с програмния продукт "Law Choice", чрез който би трябвало да се постига независимо разпределение на делата.

 

Докато дамата е била секретарка на Петров, тя се е водела на длъжност „съдебен деловодител“. През 2014 г. дори е получила поощрение със „Служебна благодарност и грамота“ от тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, по предложение на прекия й ръководител, сиреч Петьо Петров.

 

Проверката ни показа още, че майката на Магдалена е Ангелина Мончовска, според сайта на прокуратурата, е лице за контакт между държавното обвинение и Европейската инвестиционна банка. Като прокурор от ВКП през 2009 г. е оглавявала звеното за борба с измамите с еврофондове. Името на съпруга й според декларациите, които са задължени да подават магистратите, е Людмил Мончовски, което доказва, че помощничката на Пепи Еврото й е дъщеря. Видно от декларациите, семейството има имоти в Пазарджик и Велинград. Преди да дойде в София Ангелина Митова-Мончовска е била обвинител в окръжна прокуратура Пазарджик.

 

Според наши източници в Съдебната палата, другата секретарка на Петър Петров -Еврото е Светлана Бабакарова. Тя в момента продължава да е на поста си в Следствения отдел към СГП. Твърди се, че в това си качество през нея минава цялата информация на службата и всички дела, които достига до настоящия й ръководител Илиян Танчев.






Магистрати признават, че Магдалена Мончовска от разследването „Осемте джуджета“ и секретарката на Следствения отдел на СГП Светлана Бабакарова са запазили близките си приятелски отношения и редовно обменят информация.

 

Мончовска освен на Петьо Петров е била секретарка и на най-доверени му човек в СГП – Илияна Кирилова, която го замества при отсъствие от службата. Кирилова е била ръководел на специализирания сектор в Столична градска прокуратура, а днес оглавява цялата структура. Както стана известно СГП се самосезира и обяви, че ще бъде направено проверка на изнесените факти в разследването „Осемте джудета“. Наблюдаващ прокурор на проверката е Юлиан Лефтеров.

 

Фрог Нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8386 |02.07.2020 Методи Лалов: Брандирана със знака на прокуратурата маска - щрих от самозабравилия се Иван Гешев . 19| 30152 |02.07.2020 Береану пред Фрог: Кьовеши не е казала на Гешев, че с “въдица слонове не се ловят” . 11| 14334 |02.07.2020 Адвокат: ”Логично е...” г-н Гешев е участвал в ОПГ и е взимал своя дял от ограбените пари и злато . 14| 17209 |01.07.2020 Само във Фрог: Ченгета масово обмислят да напуснат ГДБОП. Опасяват се, че службата ще се превърне в шпицкоманда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads