Реклама / Ads
22| 13369 |18.05.2021 НОВИНИ

Само във Фрог: „Библиотекарите“ се опитват да пробутат в МВР свои кадри

.
Кръгът от задкулисното управление на страната, по-известен като „Библиотекарите“ се опитва да пробута свои кадри в МВР. Целта е отново да превземе ведомството зад гърба на новия шеф Бойко Рашков.
 

Според източници на Фрог, единият, която се спряга за висок пост, веротно шеф на ГДНП, е Атанас Илков. Името му се свързва с трагичната акция в Лясковец, при който загина командосът Емил Шарков. Припомняме ви, че наскоро майката на загиналия служител от СОБТ Ваня Рибчева спечели делото в СТрасбург срещу държавата. Илков всъщност беше ръководител на акцията. След това той беше уволнен, защото вътрешна комисия установи, че след убийството на Шарков е била умишлено променена датата на документ, касаещ полицейската операция в Лясковец. Става дума за важно становище на психолог, което нее трябвало да бъде прененебрегвано от ръководството на МВР.

 

Атанас Илков нашумя и покрай незаконното подслушване на Касим Дал. Оказа се ,че именно неговото звено е направило грандиозния гаф. Илков минава за особено близък до бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. След злополучната акция Илков стана шеф на полицията в Пловдив и Кърджали. В момента оглавява учебния център в Казанлък.

 

Другият кадър, който прако се свързва с „Библиотекарите“, е Тодор Гребенаров – сега зам.-директор на ГДНП, отговоряш за охранителна полиция. В момента във вътрешното ведомсто упорито се коментира, че именно той ще бъде издигнат за главен секретар на мястото на Ивайло Иванов. Звездата на Гребенаров изгря по времето на кабинета „Орешарски“. Тогава той беше преместен от охранителна полоция в Пловдив на висок пост в МВР. Спорез източниците ни, преди няколко години Гребенаров подаде заявление за напускане, в знак а обида, че не е станал шеф на НСО, както било обещано. След това, обаче си оттегли заявлението и остана да се труди в силовото ведомство.

 Твърди се, че на Бойко Рашков се опитали да пробутат и друг кадър от това лоби – Георги Великов, но това не станало.  Той беше началник на кабинат на бившия вътрешен минстър Цветлин Йовчев. По тяхно време гръмна скандалната разработка „Червеи“, касаеща източването на масивите на МВР.

 

Със сутрешната си изява по БНР Бойко Рашков даде да се разбере, че не толерира хората от кръга на „Библиотекарите“. Той поименно посочи в кои ведомства за назначавани. Голяма част от тях, за да се спасят от уволнение, са излези в отпуск.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4285 |17.05.2021 Георги Кадиев: ББР е играчка на властта, НАП - самолетоносач . 5| 3428 |13.05.2021 Политолог: Само празният хладилник обединява голяма част от хората . 4| 3116 |13.05.2021 Осъдиха НАП само с 500 лв. за теча на лични данни . 3| 3959 |12.05.2021 Адв. Михаил Екимджиев: Нелепица е, че служебните правителства се занимават само с избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads