Реклама / Ads
2| 9605 |28.03.2018 НОВИНИ

Предложените за КПКОНПИ хора били от ”враждуващи” лагери

.
Двама от предложените за зам .-шеф и член на КПКОНПИ, са много верни хора на Цветан Цветанов и т. нар. „Библиотекарски” кръг. Миналата седмица председателят на антикорупционният орган Пламен Георгиев внесе имената им за гласуване в народното събрание. Любопитното е, че назад във времето, те били от ”враждуващи” лагери. Ето за какаво става дума:
 

 Ако предложеният за заместник Антон Славчев бъде избран, това означава, че „Библиотекарите” пак са се „уредили”, коментираха пред Фрог  източници от ДАНС .  Те припомниха, че в края на миналата година Славчев е оглавил дирекция „КА ” в ДАНС , призвана да лови рушветчиите в управлението. Агентите от родното ФБР  признаха, че това не може да не е станало без съдействието на Светлозар Лазаров-бивш главен секретар на МВР . „Сдушиха се с Лазаров в началото на 2012 година, след като Славчев беше изгонен от дирекция „Правна”.

 

Беше написал 12 страници донос срещу шефа си Ангел Риджаков. Тогава всички служители от звеното изпратиха писмо до директора на ДАНС , с което защитиха Риджаков. След скандала Лазаров го привлече в звено „Енергетика”. След това го пратиха за отговаря за миграцията. Всички знаем, че Антон Славчев е човека на Светлозар Лазаров в ДАНС ”, допълниха информаторите ни.  Още тогава Фрог  допусна, че  Славчев е сложен на този пост, за да може след сформиране на единния антикорупционен  орган, той да заеме висока началническа длъжност. Медията ни се оказа пророк. Видя се, че точно така става.

 

Предложеният за член на агенцията Пламен Йоцов е оглавявал звеното за наркотици в ГДБОП . Колегите му го описват като принципен и работяга . Известно на всички е дългогодишното му приятелство с бившия директор на ГДБОП  Станимир Флоров. Като оперативни двамата дори дълго време са делили една стая.  Оттам се прави и  връзката на Йоцов с дясната ръка на Бойко Борисов-Цветан Цветанов. По време на тройната коалиция ГДБОП  мина под шапката на ДАНС .

 

Управляващите тогава се опитаха да направят тотална чистка на водещите антимафиоти. Пламен Йоцов попадна именно в този черен списък. Ченгета разказаха пред Фрог , че от ръководството на ДАНС  тогава сглобили на Йоцов класическа интрига, така че да му бъде отнет достъпа до класифицирана информация, а след това да бъде отстранен. Пъкленият план успял и много скоро Йоцов бил махнат. Малко след това той потърсил правата си в съда.

 

Експерти по сигурност, които наблюдават тези процеси се чудят как сега Антон Славчев, който минава за близък до хората от  Тройната коалиция ще се разбира с Пламен Йоцов, преследван от тях. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 12930 |28.03.2018 КПКОНПИ подхваща Цоло Вутов заради шампанското в Куршевел . 1| 6384 |22.03.2018 Филип Попов: Хората от Брегово са оставени на произвола на съдбата . 0| 7175 |22.03.2018 Проф. Асен Балтов: Няма съкратени хора от ”Пирогов” . 1| 7036 |21.03.2018 Кмет с присъда за трафик на хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads